מערכת COL
|
יום ז' תמוז ה׳תשפ״ה
03.07.2025
טראומות מלחמה אצל ילדים, מה קורה בעזה? - והכנה לי"ב תמוז
מתי טוכפלד על מטרות הנסיעה של נתניהו לוושינגטון השבוע, המטפל ההתנהגותי בשיחה נוקבת על טראומות אצל ילדים בעקבות המלחמה, המומחה ויועץ התחבורה בשיחת ייעוץ מרתקת על עולם הרכב, השליח באשקלון מציג את האימפריה
צילום רקע: דובר צה"ל
כמיטב המסורת בכל יום חמישי בערב, גם השבוע משודרת תכנית 'ליל שישי' ברדיו COL בהגשת הרצל קוסאשוילי, עמוסה בתוכן אקטואלי וחסידי לסוף השבוע. אלה הכותרות:
האזינו לתכנית המלאה >>
הערב בתוכנית, נהיה כאן עם הפרשן הפוליטי של 'ישראל היום' מתי טוכפלד, שידבר על מטרות הנסיעה של ראש הממשלה נתניהו בשבוע הבא לארה"ב. כיצד מסתדר העניין של המו"מ עם חמאס על שחרור השבויים לצד המשך הצהרות על חיסול החמאס ברצועה כתנאי לסיום המלחמה? והאם אפשר לומר שעם פרישתו של גדי אייזנקוט מהמחנה הממלכתי החלה למעשה מערכת הבחירות הקרובה?
בהמשך נהיה כאן עם בן פארהט, מטפל התנהגותי ומנהל מוסדות לחינוך מיוחד בארץ ובחו"ל. ואיתו נדבר על טראומות המלחמה בקרב ילדים ומבוגרים. כיצד ניתן לווסת לילדים את רגשות הפחד בתוך המציאות הקשה? האם גם המבוגרים נמצאים באותה סערת רגשות מלחמתית? וכיצד מחזירים את השליטה על סדר היום של הילדים שהתרגלו בזמן המלחמה לגמישות בשעות השינה המאוחרות ובזמני מסך ומשחק לא מאוזנים?
פינת הייעוץ המקצועית חוזרת, והפעם: מה עדיף - רכב חשמלי/היברידי או שמא רכב בנזין? מהן היתרונות והחסרונות של רכב חשמלי? ומדוע אנחנו לא רואים מותגי רכבים מוכרים עם רכבים חשמליים בשוק המתפתח בארץ? על כל זאת ועוד, נשמע ממומחה ויועץ התחבורה יוסי ויינריך מחברת 'תחנת כח'.
לרגל י"ב תמוז-י"ג חג הגאולה, נחזור במנהרת הזמן 16 שנה לאחור, לראיון כאן באתר עם הרב שלום בער בוטמן ע"ה משלוחי הרבי לתל אביב, שמספר על משמעות חג הגאולה, על התלאות כילד ברוסיה, הלימוד במחתרת בסמרקנד, ומסירות הנפש של אותם ימים על חינוך יהודי טהור.
לסיום, את ניגון השבת שלו יבחר מנהל מוסדות חב"ד באשקלון הרב שמואל גרוזמן, שידבר על התחייה והתקומה החינוכית באשקלון. על הגורמים לנהירה של תושבי העיר דווקא למוסדות חב"ד, ולמה חשוב שאנ"ש יירתמו בגופם ובממונם לימי ההתרמה של 'רשת אהלי יוסף יצחק' דווקא?
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל