









7 לוחמי הנדסה קרבית הי"ד נהרגו מפיצוץ מטען בנגמ"ש

הבוקר הותרו לפרסום שמותיהם - סגן מתן שי ישינובסקי, בן 21 מכפר יונה, מפקד מחלקה בגדוד ההנדסה הקרבית 605, וסמ"ר רונאל בן-משה, בן 20 מרחובות, סמ"ר ניב רדיע, בן 20 מאליכין, סמל רונן שפירו, בן 19 ממזכרת בתיה, סמל שחר מנואב, בן 21 מאשקלון, סמל מעיין ברוך פרלשטיין, בן 20 מאשחר וסמ"ר אלון דוידוב, בן 21 מקרית ים הי"ד - כולם לוחמים בגדוד ההנדסה 605.
פרטי התקרית הקשה בחאן יונס:
לוחמי הגדוד נלחמים תחת חטיבת השריון 188 במרחב חאן יונס. הלוחמים מתקדמים בכיבוש השטח בחאן יונס - מבצעים התקפות על יעדי טרור של חמאס, משמידים מבנים ומאתרים פירים תת קרקעיים.
אתמול בערב בשעה 17:30 התקבל הדיווח הראשון על נגמ״ש מסוג פומ״ה - נגמ״ש של כוחות הנדסה שעלה באש. מהתחקיר הראשוני עולה כי מחבל אחד התקרב אל הנגמ״ש והצמיד אליו מטען. המטען התפוצץ - וגרם לכך שהנגמ״ש כולו התלקח.
כוחות כיבוי צבאיים הוקפצו למקום ועשו מאמצים לכבות את הנגמ״ש העולה באש. במסגרת אחת התרגולות שמבצעים לכיבוי שריפות ברצועה - הביאו למקום גם דחפור מסוג D-9 ששפך חול על הנגמ״ש במטרה לכבות אותו - אך כל מאמצי הכיבוי לא צלחו.
ההחלטה שהתקבלה בשטח: לגרור את הנגמ״ש לשטח ישראל ושם להמשיך במאמצי הכיבוי. הפומ״ה נגררה, תחילה לציר צלאח א-דין בחאן יונס, ומשם - אל מחוץ לרצועה - בזמן ששבעת הלוחמים עדיין בתוכו.
רק כשהגיע הנגמ״ש לשטחנו, הצליחו לכבות אותו, ולמקום הוקפצו גם כוחות חילוץ ומסוקים - אך אף אחד מהלוחמים לא נשאר בחיים, ולא נותר את מי לחלץ בחיים מהפומ״ה הבוערת. כל שבעת הלוחמים נהרגו.
נדרשו שעות ארוכות למשימת זיהוי החללים - ולאחר תהליך הזיהוי - הלילה נמסרו הודעות לכל משפחותיהם של החללים.
בצה"ל עדיין מחפשים את המחבלים שהצמידו את המטען. לא נשללת האפשרות שהאסון לא נגרם ממטען חבלה אלא מטיל RPG (נ"ט) שנורה מטווח קרוב לעבר הנגמ"ש.
באירוע נוסף - לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, נפצע באורח קשה אמש כתוצאה מטיל RPG שנורה לעברו. הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, ומשפחתו עודכנה.
אסון נגמ"ש ה'פומה' הוא האסון הכבד ביותר ברצועה זה יותר משנה.
ב-15 ביוני 2024 נפלו שמונה לוחמים ברפיח מפגיעת טיל נ"ט בנגמ"ש הנדסי מסוג 'נמר"ה'.
מתחילת המלחמה ב-7 באוקטובר 2023 נפלו 879 חיילים.
