מערכת COL | יום כ"ג סיון ה׳תשפ״ה 19.06.2025

הגנה כפולה: כך נחצב ונבנה 'בור חב"ד' מעל מקלט תת קרקעי

מעל מקלט ציבורי ובשיאו של מצב חירום ביטחוני - בבנימינה מולא בור מי הגשמים במקווה חב"ד החדש, לראשונה במקום, לאחר תהליך ממושך ומורכב של תכנון, אישורים ובנייה מדויקת, באמצעות ארגון 'מקווה USA' ובהובלת 'מרכז מקוואות חב"ד' | ההישג ההנדסי וההלכתי קרה לאחר שאותרה בפיקחות ובהשגחה פרטית נקודה אחת ויחידה שבה ניתן היה לקדוח את הבור – ממש מעל מקלט ציבורי פעיל | לסיפור המלא
הגנה כפולה: כך נחצב ונבנה 'בור חב
תמונות: באדיבות המצלם

בשעה שהארץ כולה נתונה תחת איום ביטחוני מתמשך והמשק כמעט כולו סגור לחלוטין - תנופת הטהרה בארץ לא פוסקת, תוך הקפדה על הנחיות פיקוד העורף: בבנימינה אירע השבוע טקס מצומצם ומרגש שהציב אבן דרך נוספת ומשמעותית בהקמת מקווה חב"ד באזור, לרווחת כל המשפחות בסביבה, כאשר אחרי תקופה ממושכת של תכנון, אתגרים ומסירות, בוצע מילוי מהודר של בור מי הגשמים.

מדובר במקווה ותיק ששופץ מן היסוד בשנה האחרונה, והתווסף לו במסגרת השיפוץ גם בור בשיטת חב"ד, בור על גבי בור, בתמיכת ובסיוע ארגון 'מקווה USA'. את הפרויקט כולו ליוו לאורך כל הדרך, משלב החלום בהתחלה ועד לביצוע בפועל אנשי 'מרכז מקוואות חב"ד' המסורים, שוידאו שהכל מתנהל באופן הטוב ביותר, הלכתית ומקצועית, ולא חסכו במאמצים וברתימת ניסיונם רב השנים להצלחת הבנייה. 

סיפורו של המקווה ייחודי. כבר לפני מספר שנים ביקרו אנשי 'המרכז' בשטח המקווה, יחד עם השליח המקומי הרב יהושע אדוט, עם אנשי המועצה הדתית ונציגים מקצועיים - במטרה לבחון הוספה של בור חב"ד בשטח המקווה. אולם נתקלו בבעיה: התברר שהמשימה אינה פשוטה משום שמתחת לכל שטח המקווה קיים מקלט ציבורי - מה שלא מאפשר כמובן קדיחת בור לעומק.

לאחר סבבים רבים של בדיקות והתייעצויות, אותרה פינה מאוד מסוימת - בגודל מדויק להפליא - בה ניתן לבנות את בור הטבילה ובתוכו הבור התחתון של האוצר כדת וכדין.

"זו הייתה ממש השגחה פרטית", מספר מומחה המקוואות ורב 'מרכז מקוואות חב"ד' הרב חיים אליהו גלוכובסקי. "ברגע שאיתרנו את המיקום ובדקנו שניתן לקדח בו - הבנייה יצאה לדרך. אני רוצה להודות באופן אישי לארגון הנפלא מקווה USA ובראשו לרב שלמה סגל, הפועלים להוספה בטהרה בכל הארץ ובמסגרת כך גם במקוואות בשיטת חב"ד בור על גבי בור, על העבודה הנפלאה שעשו בכל התקופה הזו, בשיתוף פעולה מלא עמנו".

בשבועות האחרונים הסתיימה הבנייה, והשבוע - על אף הלחץ הביטחוני ומתוך רצון ומאמץ להקים את הפתיחה ככל הניתן, מתוך תחושת אחריות לצרכי הטהרה של משפחות המקום - מולאו כאמור במקווה הבנוי מי הגשמים.


ריקוד של שמחה אחרי מילוי מי הגשמים


במעמד מילוי הבור נכחו ראשי ארגון 'מקווה USA' בארץ הרב שלמה סגל והרב צבי הכהן דוידוביץ', ולצידם השלוחים בבנימינה הרב יהושע אדוט והרב מנחם מענדל ערד, השליח בגבעת עדה הסמוכה הרב מנחם מענדל לויטין, רב 'מרכז מקוואות חב"ד' הרב חיים אליהו גלוכובסקי, יו"ר המועצה הדתית בבנימינה הגב' ריבי אדרי, הרב שגיא מרבני העיר ונוספים. 

האירוע התקיים בהתרגשות רבה, מתוך תחושה מרוממת של הוספה בקדושה ובטהרה - דווקא בימים שבהם עם ישראל כולו זקוק לכך במיוחד ובמקום שבו עד עתה לא היה בור חב"ד מסודר. האיראנים מנסים להחריב, ובארץ הקודש רק בונים ומפתחים!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.