שניאור דייטש | יום כ"ב סיון ה׳תשפ״ה 18.06.2025

'ארכיון מכתבי הרבי' ישוב לדיון משפטי, טענות הנתבע נדחו

ניו יורק – אגודת חסידי חב"ד של ארצות הברית רשמה השבוע ניצחון משפטי משמעותי, כאשר בית המשפט לערעורים ביטל את החלטת בית המשפט העליון וקבע כי תביעתה להשבת "ארכיון המכתבים" של הרבי  תידון בבית המשפט | פסיקה זו דוחה את טענות הנתבעים, ילדיו של המזכיר הרב שלום סימפסון ז"ל, הן בנוגע להתיישנות התביעה והן בנוגע לחוסר מעמדה של אגו"ח לתבוע
'ארכיון מכתבי הרבי' ישוב לדיון משפטי, טענות הנתבע נדחו


בית המשפט לערעורים בארה"ב קובע: לאגודת חסידי חב"ד יש מעמד לתבוע את השבת מכתבי הרבי

ניו יורק – אגודת חסידי חב"ד של ארצות הברית רשמה השבוע ניצחון משפטי משמעותי, כאשר בית המשפט לערעורים של מדינת ניו יורק ביטל את החלטת בית המשפט העליון וקבע כי תביעתה להשבת "ארכיון המכתבים" של הרבי  תידון בבית המשפט. פסיקה זו דוחה את טענות הנתבעים, ילדיו של המזכיר הרב שלום סימפסון ז"ל, הן בנוגע להתיישנות התביעה והן בנוגע לטענה על חוסר מעמדה של אגו"ח לתבוע.

הסכסוך המשפטי נסוב סביב אלפי מכתבים שכתב הרבי, אשר שייכים כמו שאר ספרי וכתבי הרבי, לאגודת חסידי חב"ד. התובעת (אגו"ח) טוענת כי לאחר פטירתו של הרב סימפסון, בנו השתלט על הארכיון ללא רשות וסירב להחזירו. הנתבעים ביקשו לדחות את התביעה בטענה שהיא התיישנה ושלאגו"ח אין כביכול זכות חוקית (מעמד) לתבוע בעניין.

בית המשפט העליון קיבל בתחילה את טענת ההתיישנות ודחה את התביעה. אולם, בערעור, קבעו השופטים פרנצ'סקה א. קונולי, רוברט ג'יי. מילר ולורדס ג'יי.פ.אייץ'.ג'יי.איי.פי. כי קיימות שאלות עובדתיות מהותיות שמונעות את דחיית התביעה. השופטים ציינו כי בעוד שתביעות מסוג זה מתיישנות בדרך כלל לאחר שלוש שנים ממועד התפיסה, אם ההחזקה הראשונית הייתה חוקית, תקופת ההתיישנות מתחילה רק מרגע שהרכוש נדרש בחזרה וסורב. אגודת חסידי חב"ד הציגה ראיות לכך שהיא החזיקה בארכיון עד תשע"ט, ובכך העלתה ספק משמעותי לגבי טענת ההתיישנות.

הנקודה המרכזית והחשובה עבור התובעים הייתה קביעת בית המשפט בנוגע למעמדה של אגו"ח. הנתבעים טענו שלאגודה חסר מעמד חוקי לתבוע, אך בית המשפט לערעורים דחה טענה זו באופן חד משמעי. השופטים קבעו כי אגודת חסידי חב"ד הציגה ראיות מספקות לכך שהיא הבעלים החוקיים של ארכיון מכתבי הקודש של הרבי וכי היא החזיקה בו באופן רציף במשך עשרות שנים לפני שנלקח ממטה אגו"ח ללא אישור בשנת תשע"ט. קביעה זו סוללת את הדרך להמשך הדיון בתביעה בבית המשפט העליון.

החלטה זו מהווה ניצחון גדול עבור אגודת חסידי חב"ד, שכן היא מאפשרת לה להמשיך במאבק המשפטי להשבת הפריטים ההיסטוריים והרוחניים החשובים הללו לספריית הרבי. התיק יוחזר כעת לבית המשפט העליון במחוז קינגס להמשך ההליכים, שם תיבחן התביעה ביסודיות.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.