מערכת COL | יום כ"ב סיון ה׳תשפ״ה 18.06.2025

תופעת נעילת המקלטים והנחת חפצים בהם; הרבנים מזהירים

רבני בני ברק, ובהם הרב חיים יצחק אייזיק לנדא, פרסמו מכתב לתושבי העיר, שבו קבעו כי ישנו איסור גמור לנעול מקלטי בניינים לשימוש פרטי או למלאות אותם בחפצים המפריעים את ההשימוש בהם. הרבנים הוסיפו: כי זכות דיירים על פי דין להזמין פורץ
תופעת נעילת המקלטים והנחת חפצים בהם; הרבנים מזהירים
הרב לנדא בבית אוהל חב"ד ליובאוויטש

בעיצומם של ימי מתיחות ביטחונית וירי טילים על ערי ישראל, מפרסמים רבני העיר בני-ברק - רבה החב"די של העיר הגאון רבי חיים יצחק אייזיק לנדא, ועמיתיו הרבנים הגאון רבי שבח צבי רוזנבלט והגאון רבי מסעוד בן שמעון, קריאה לציבור: לפתוח את המקלטים בכל עת של אזעקה, ולהכניס את השכנים שייתכן ולא שמעו או שלא הספיקו לרדת.

במכתבם מציינים הרבנים כי מצוות "וחי בהם" ו"אין סכנת נפשות נדחית מפני נוחות או הרגל" מחייבת כל תושב ותושב לקחת אחריות על סביבתו, גם במישור ההלכתי "זוהי הלכה - יהרג ואל יעבור!", נאמר במכתב ביחס למי שמונע כניסת שכנים למקלט.

עוד קובעים הרבנים, כי ועד הבית וכל מי שמופקד על גישה למרחבים מוגנים חייב להיות זמין בכל עת ולפעול מיד עם הישמע התרעה. גם במקרים של סירוב מצד שכנים או קשיים טכניים, יש לפעול ואין להפקיר נפש מישראל.

בסיום קריאתם, מדגישים הרבנים כי יש לגלות אחריות מיוחדת לילדים, קשישים, בעלי מוגבלויות ונשים הרות, וכי האחריות לחינוך לביטחון מתחילה מהבית, אך גם מוטלת על הגופים הציבוריים.

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.