









טביעת אצבע: כניסה לחדר האוכל רק ללומדים בישיבה ב-770

בחודש שבט האחרון, הודיעה ישיבת תות"ל המרכזית ב-770, כי רק בחורים שהתקבלו רשמית ע"י ההנהלה של הישיבה יוכלו לסעוד בחדר האוכל ולשם כך החלה בהליך זיהוי טביעות אצבע ותמונה מכל בחור שלומד רשמית בישיבה והוריו משלמים דמי לימוד ואש"ל כנדרש.
ההליך בוצע בגלל העובדה שרבים שאינם לומדים רשמית בישיבה, או שלמדו בעבר ונותרו בקראון הייטס, כשהם לא חלק ממסלול 'הקבוצה' המסורתי, נהגו להיכנס ולסעוד בחדר האוכל, מה שהביא לחוסר סדר ולפגיעה באיכות ההסעדה של הבחורים שרשומים בישיבה והוריהם שילמו סכומים גבוהים לפי ערך. כך נמסר ל-COL מטעם גורם בהנהלת הישיבה.
להנהלת הישיבה לא נותרה ברירה והיא שכרה שירותיה של חברת אבטחה, כדי למנוע את התופעה שהייתה נהוגה עד היום.
לגבי חתנים שאין להם סידור אחר ונמצאים ב-770, סידרה הישיבה נוהל מיוחד ולאחר הרשמה מסודרת הם יוכלו לסעוד בישיבה.
המצב החדש הרתיח גורמים מסויימים, ש'מטה לחמם' נשבר, והם פרצו בקול זעקה.
גורם בישיבה מציין כי "יש בחורים שהתרגלו למצב הקודם, שמצד אחד אין מחוייבות לסדרי הישיבה כי אינם רשומים ברשימות ההנהלה ומצד שני יכלו לסעוד כאוות נפשם ללא כל תשלום וללא מחוייבות כלשהי ובכך נפגעו בחורים שהם חלק מהישיבה. הנהלת הישיבה התריעה על כך מראש כבר בחודש שבט שזה מה שהולך לקרות, אין פה הפתעות. ההפקרות שקרתה עד היום חייבת להיפסק", הוא מסכם.
