מערכת COL | יום כ"ג אייר ה׳תשפ״ה 21.05.2025

פרקי אבות ה': כל יהודי מ"נותני צדקה" - גם מי שלא | צפו

מרכז התקשורת החב"די COL מגיש את שיעור הווידאו המאתיים עשרים ושלוש בסדרת השיעורים עם הרב זושא וולף "חיים עם הרבי" • והשבוע המשך סדרת שיעורים החדשה על פרקי אבות, ובשיעור לפרק ה, ביאורים נפלאים ומחודשים על משנת "ארבע מידות בתלמידים" ו"ארבע מידות בנותני צדקה", בהם הרבי מחדש את עומק המחוייבות של המורה לתלמידיו • וכן את מהותו הפנימית של כל יהודי, שהוא מ"נותני צדקה" ו"מהולכי בית המדרש", גם אם בפועל אינו נותן צדקה ולא הולך לבית המדרש  
פרקי אבות ה': כל יהודי מ

מרכז התקשורת החב"די COL מגיש את שיעור הווידאו המאתיים עשרים ושלוש בסדרת השיעורים עם הרב זושא וולף "חיים עם הרבי".

והשבוע המשך סדרת שיעורים החדשה על פרקי אבות, ובשיעור לפרק ה, ביאורים נפלאים ומחודשים על משנת "ארבע מידות בתלמידים" ו"ארבע מידות בנותני צדקה", בהם הרבי מחדש את עומק המחוייבות של המורה לתלמידיו, וכן את מהותו הפנימית של כל יהודי, שהוא מ"נותני צדקה" ו"מהולכי בית המדרש", גם אם בפועל אינו נותן צדקה ולא הולך לבית המדרש.

מהו החידוש במשנת "ארבע מידות בתלמידים"? * מהי ההוראה הנלמדת ממשנה זו? * ומהו הדיוק "זה חלק טוב"? * על המחנך לא רק להעביר ידע, אלא להתעניין בכשרונות התלמיד * להתעניין מה נעשה עם התלמיד לאחר הלימוד * הזיכרון שמפצה על חוסר ההבנה * אל למחנך לקחת קרדיט על הישגים לא לו * ואל למחנך להתייאש מהתלמיד החלש * הוראות למחנכים והוראות לתלמידים * כיצד מי שלא נותן צדקה הוא מ"נותני צדקה"? * וכיצד מי שלא הולך לבית המדרש הוא מ"הולכי בית המדרש"?

מה ה"מילי דחסידותא" במשנה זו? * כלל ישראל נכללים ב"נותני צדקה" * רצונו הפנימי של כל יהודי להיות מ"נותני צדקה" * כל ארבעת הסוגים שבישראל קשורים זה לזה * גם מי שבדרגה התחתונה יכול להגיע לתכלית השלימות * גם מי שבדרגה הנעלית – נדרש להוסיף ולהתעלות * אם ה"חסיד" לא יתעלה, חלילה יוכל לרדת למדרגה התחתונה * הדרך הנכונה לפעול על הזולת * כשהמשפיע מתכוון לפעול על עצמו, הוא יוכל להשפיע על הזולת * "מילי דחסידותא".

טעמו וראו:

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.