









מכה לחמאס: מתחזקת הערכה כי מוחמד סינוואר ימ"ש חוסל

בתקיפה יוצאת דופן שביצע חיל האוויר הישראלי בדרום רצועת עזה, הופצץ מתחם פיקוד ושליטה תת-קרקעי תחת בית החולים האירופי בחאן יונס – יעד שלפי ההערכות שהה בו מוחמד סינוואר, אחיו של יחיא סינוואר וממנהיגי הזרוע הצבאית של חמאס.
למרות שטרם התקבלה ודאות סופית באשר לגורלו, גורמים ביטחוניים בישראל הביעו אופטימיות זהירה: "ייקח זמן לאשר סופית, אך הסיכוי שיצא משם בחיים – קלוש." התקיפה התבצעה תוך ווידוא מקדים כי לא נמצאים חטופים במתחם.
לפי הדיווחים, במתקפה נהרגו 28 בני אדם ועשרות נפצעו. צה"ל המשיך לתקוף גם לאחר מכן, כדי למנוע חילוץ מהריסות – דבר שמחזק את ההערכות כי סינוואר חוסל בפועל.
התקיפה התנהלה במודל הקרוב לחיסולו של חסן נסראללה – תקיפת כל פתחי היציאה למנהרות וקריסה יזומה של המבנה הכללי. כמה פצצות חודרות בונקרים הופעלו בו זמנית, מתוך כוונה לוודא שכל מי שבפנים לא ישרוד, בין אם מהפיצוץ, ההריסה או החנק.
חיל האוויר ביצע את המתקפה תוך שימוש באמצעים מתקדמים, בהם תצפיות אוויריות, מודיעין מדויק ומונחים. לאחר התקיפה, הונחו הוראות בכל ניסיון חילוץ – פעל שמחזק את הוודאות המבצעית להצלחת הפעולה.
בכירי מערכת הביטחון רואים באפשרות חיסולו של סינוואר האח התפתחות שעשויה לייעל את המו"מ על שחרור החטופים. הוא נחשב לדמות מיליטנטית ואחראי מרכזי לנוקשות החמאס במשא ומתן.
נשארו בודדים: בכירי חמאס בעזה מתמעטים
עכשיו נשארו בעזה כמה שמות בולטים בלבד בצמרת הצבאית של חמאס: עז א-דין אל-חדאד – מח"ט עזה, ראאד סעד – ראש אגף המבצעים, ומוחמד שבאנה – מח"ט רפיח. ימ"ש.
צה"ל ושב"כ ציינו: "חמאס ממשיך לנצל תשתיות אזרחיות לצורכי טרור – כולל בתי חולים – תוך זלזול מוחלט בחיי אזרחים."
