| יום י"ד אייר ה׳תשפ״ה 12.05.2025

מדריך לקיץ עם ד"ר טל אילון רופאת נשים במעיני הישועה

בהגיע עונת הקיץ החמה, ד"ר טל אילון, רופאת נשים במרכז הרפואי מעיני הישועה, מדברת על הדרכים הטובות ביותר לשמור על בריאות האם והעובר בחודשים החמים.
מדריך לקיץ עם ד

הקפדה על שתייה מרובה

"המפתח הראשון לקיץ בריא בהריון הוא שתייה מספקת," פותחת ד"ר אילון את השיחה בינינו. לדבריה, ההמלצה המקובלת היא לצרוך כ-2.3 ליטר נוזלים מדי יום, כעשר כוסות, אך בימי הקיץ החמים במיוחד, או כשנמצאים בחוץ או עוסקים בפעילות גופנית, יש להגדיל את הכמות אף ל-3 ליטרים. "אין צורך לשתות רק מים," היא מחייכת, "אפשר בהחלט לגוון עם חליטות צמחים, מרקים קלים ולצרוך פירות עשירים בנוזלים שגם הם תורמים למאזן הנוזלים בגוף."

פירות וירקות שכדאי לשלב בתפריט הקיצי

בעונה החמה, מציעה ד"ר אילון להעדיף פירות וירקות עתירי מים שלא רק מרווים צמא אלא גם מספקים ויטמינים חיוניים. אבטיח ומלון מהווים בחירה מצוינת למניעת התייבשות, מלפפונים ועגבניות מעניקים ויטמינים ונוגדי חמצון חשובים, ותותים ופטל מסייעים בחיזוק מערכת החיסון. "העיקרון המנחה," היא מדגישה, "הוא לבחור תמיד בפירות וירקות טריים ולהקפיד על שטיפה יסודית שלהם."

עקרונות תזונה בריאה בימי קיץ

כשאנו מבקשים המלצות לתזונה בימים חמים, ד"ר אילון מציעה מספר כללי אצבע פשוטים ויעילים. "קודם כל, שתו לאורך כל היום ואל תחכו לתחושת צמא," היא מייעצת. "חשוב גם לאכול מנות קטנות ותכופות כדי לא להעמיס על מערכת העיכול ולהעדיף ארוחות קלילות כמו סלטים, יוגורטים טבעיים או מרקים קרים." היא ממליצה גם על פחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים וקטניות, ומציעה להפחית במזונות שמנים וכבדים שעלולים להכביד על הגוף ולהעלות את חום הגוף.

ממה כדאי להימנע בחודשי הקיץ

"ישנם מספר סוגי מזון שחשוב במיוחד להימנע מהם בקיץ," מזהירה ד"ר אילון. היא מדגישה את הסכנה במאכלים לא טריים או כאלה שלא אוחסנו כראוי, המגבירים את הסיכון לזיהומים כמו ליסטריה וסלמונלה, שעלולים להיות מסוכנים במיוחד בהריון. היא מוסיפה שיש להקפיד על בישול יסודי של בשרים ודגים, להימנע מגבינות לא מפוסטרות ולהגביל צריכת מזונות עתירי שומן רווי כמו מאכלים מטוגנים, שמקשים על הגוף להתמודד עם החום.

כיצד לזהות התייבשות בהריון

"הגוף שולח לנו סימנים ברורים כשהוא זקוק לנוזלים," מסבירה ד"ר אילון. יובש בפה, עייפות חריגה, כאבי ראש, סחרחורת או שתן כהה הם כולם סימני אזהרה מוקדמים להתייבשות שדורשים תשומת לב מיידית. "אם מופיעים סימנים כאלה, חשוב לעצור את כל הפעילות, לנוח בצל ולשתות מים," היא מדגישה. "אם למרות זאת אין שיפור, אל תהססו לפנות לבדיקה רפואית."

תוספי תזונה חיוניים לאישה הרה

בחלק האחרון של שיחתנו, מפרטת ד"ר אילון את תוספי התזונה החיוניים לתקופת ההיריון בהתאם להנחיות המקצועיות העדכניות. חומצה פולית, בכמות של 400–600 מק"ג ביום, חיונית עוד לפני הכניסה להריון ובמהלכו להפחתת הסיכון למומי תעלה עצבית. ברזל, במינון של 27–30 מ"ג ביום, נחוץ למניעת אנמיה ותמיכה בצמיחת העובר. יוד הכרחי לבניית מוח ומערכת העצבים של העובר, ויטמין D תומך בבניית עצמות חזקות ובמערכת החיסון, וסידן חיוני להתפתחות עצמות העובר.

"חשוב להבין שאין פתרון אחד שמתאים לכולן," מסכמת ד"ר אילון. "תוספי תזונה צריכים להיות מותאמים אישית לכל אישה בהתאם לבדיקות הדם שלה, הרגלי התזונה והרקע הרפואי. לעולם אין ליטול מינונים גבוהים ללא המלצה רפואית מפורשת, שכן חומרים כמו ברזל או יוד עלולים להיות רעילים במינון גבוה מדי."

קיץ בריא ומלא בבשורות טובות ובידיים מלאות.

לקביעת קורס הכנה ללידה במעיני הישועה לחצי

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.