משלחת אגו"ח ובי"ד רבני חב"ד ניחמה את משפחת מאזוז | תיעוד

משלחת אגודת חסידי חב"ד ובית דין רבני חב"ד בארץ הקודש קיימה הבוקר ניחום אבלים אצל בני משפחת מאזוז בבני ברק, ושוחחו במשך דקות ארוכות עם הרב צמח מאזוז שליט"א, אחיו וממלא מקומו של הרב מאיר מאזוז ע"ה.
הרבנים הגישו למשפחה את שבועון "כפר חב"ד", שהקדיש השבוע כמחצית מהמגזין לדמותו של הרב והעלו זיכרונות מהקשר החם ורב השנים של המשפחה עם ליובאוויטש והשלוחים.
עם חברי המשלחת נמנו סגן מזכיר בית הדין הרב מנחם מענדל גלוכובסקי שליט"א, וחברי בית הדין - הרב מאיר אשכנזי שליט"א, הרב אליהו יוחנן גוראריה שליט"א, הרב משה הבלין שליט"א, הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי שליט"א, הרב חיים קיז'נר שליט"א.
עוד נמנו עם חברי המשלחת מזכ"ל אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש הרב אריאל למברג ומנהל בית חב"ד המרכזי בבני ברק הרב מנחם מענדל קסטל.
האח הרב צמח מאזוז הרחיב בקשר העמוק שהיה לאחיו עם הרבי ואמר שאחיו לא חדל מלהזכיר את הרבי בשיעוריו. עוד אמר כי בישיבת כסא רחמים כולם ידעו כמה דרך ארץ צריך להיות כלפי הרבי.
מזכיר בית הדין הרב גלוכובסקי הרחיב בדמותו של הרב מזוז, שבלט בכך שלא חשש מלומר גם את מה שאחרים חששו לומר והפליא בכך רבות.
חבר בית הדין הרב גוראריה סיפר על שיחותיו עם הרב מאזוז בנוגע לקבצי חידושי תורה, וסיפר שאחרי השיחה הרב מאזוז סיפר על כך בישיבה לתלמידיו.
חבר בית הדין הרב הבלין הרחיב בבקיאות שהייתה לרב בפנימיות התורה, אבל גם בסיפורי חסידים ובפרטיהם על כל דקדוקיהם. היה אוהב לשמוע סיפורי חסידי חב"ד ומברר את הדיוקים והנכונות של הסיפורים.
