מנדי ברגר | יום כ"ג ניסן ה׳תשפ״ה 21.04.2025

השליח במרכז הרפואי לוינשטיין שיתף על חווית ליל הסדר

בתכנית פותחים את היום בערוץ 13 התארח הרב דוד זלמנוב השליח ברעננה המנהל את לב חב"ד במרכז הרפואי לוינשטיין • הרב זלמנוב שיתף בסיפורים המרגשים שמאחורי פעילות ליל הסדר
השליח במרכז הרפואי לוינשטיין שיתף על חווית ליל הסדר

הרב דוד זלמנוב, שליח בשכונת הפרחים ברעננה ומנהל לב חב"ד במרכז השיקום בית לוינשטיין, התארח בערוץ 13 ופתח צוהר לפעילות החשובה והנוגעת ללב עם הפצועים המשתקמים במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין בדגש על גיבורי המלחמה.

אחד מרגעי השיא המתוארים בסרטון הוא ליל הסדר המיוחד שערך הארגון במרכז הרפואי. למעלה ממאה מטופלים, אשר נאלצו לציין את החג הרחק ממשפחותיהם, ובני משפחותיהם שהגיעו לתמוך, התקבצו יחד לאווירה חמה ומאחדת. הרב זלמנוב מתאר בהתרגשות רגע בלתי נשכח בו חייל צעיר, שנפצע באורח קשה ולא דיבר במשך תקופה ארוכה, פתח לפתע את פיו והחל לשיר מניגוני החג. אירוע זה, יותר מכל, ממחיש את כוחה של הרוח והתקווה, ואת החשיבות של התמיכה והחיבוק שמקבלים המטופלים ובני משפחותיהם.

מעבר לאירועים מיוחדים כמו ליל הסדר, הרב זלמנוב מתאר את הפעילות השוטפת והמסורה, הקשר האישי שנוצר עם המטופלים ומשפחותיהם, ועל המענה הרב-גוני שמספקים השלוחים למאושפזים ומשפחותיהם. זה כולל תמיכה רגשית ברגעים לא פשוטים, סיוע במילוי צרכים פיזיים כמו השגת ציוד או מזון מיוחד, ואף תמיכה רוחנית כסיוע בהנחת תפילין.

במסגרת אגף לב חב"ד בצאגו"ח פועלים 31 משפחות שלוחים ומשפחותיהם במרכזי האשפוז בכל רחבי הארץ.

צפו:

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.