דאגה בקהילת קריבוי-רוג: בקבוק תבערה הושלך לעבר בית חב"ד

הקהילה היהודית בקריבוי-רוג, חווה גל מטריד של תקריות אנטישמיות. במוצאי חג הפסח, הושלך בקבוק תבערה לעבר בית כנסת חב"ד.
זו התקרית השנייה בתוך שבוע, לאחר שבתחילת השבוע שעבר הושחת רכב הקהילה. הודות למיגון מתקדם שהותקן על ידי מוקד הביטחון העולמי של חב"ד (CWA), נמנע אסון כבד. כוחות הביטחון האוקראיניים פתחו בחקירה, והקהילה דורשת הגברת האבטחה.
התקרית הראשונה התרחשה בתחילת השבוע שעבר, כאשר רכב השייך לקהילה, ועליו סמלים יהודיים, נפגע מוונדליזם מכוון. צמיגי הרכב נוקבו, סמלי הקהילה הושחתו, ועל גוף הרכב נשפך צבע. "זה היה מעשה שנועד לפגוע בנו כקהילה יהודית", אמר רב העיר ושליח הרבי, הרב לירון אדרי.
השלכת בקבוק התבערה
במוצאי חג הפסח, כאמור, התרחש האירוע החמור יותר. בקבוקי תבערה נזרקו לעבר בית הכנסת, והרב אדרי הוזעק על ידי קב"ט CWA באוקראינה.
"בזכות מיגון החלונות שהותקן בחודשים האחרונים, נמנעה שרפה גדולה", סיפר הרב אדרי. המיגון, הכולל מגן מיוחד, יחד עם מצלמות ומערכות אזעקה שהותקנו על ידי CWA, מנעו מהבקבוקים לחדור פנימה ולגרום לנזק משמעותי.
הרב אדרי ציין כי דפוס הפעולה דומה לתקרית אנטישמית שהתרחשה לאחרונה בעיר מיקולאייב, שבה נזרקו בקבוקי תבערה לעבר בית כנסת. "אנחנו חוששים שמדובר במגמה מתוכננת נגד קהילות יהודיות", הוסיף.
רשויות הביטחון המקומיות פתחו בחקירה, והקהילה ממתינה לעדכונים. התקריות מצטרפות לגל של אירועים אנטישמיים באוקראינה, על רקע המלחמה המתמשכת והתגברות השיח האנטישמי במזרח אירופה.
אליה גולברג, קב"ט CWA, הדגיש את חשיבות ההיערכות המוקדמת: "המיגון והאבטחה שהתקנו, בסיוע קרן הביטחון של הסוכנות היהודית, הצילו את בית הכנסת. אנחנו ממשיכים לעבוד עם הקהילה כדי להבטיח את ביטחונה".
למרות האיום, קהילת חב"ד בקריבוי-רוג ממשיכה לקיים את פעילותה. "לא ניתן לפחד לעצור אותנו", אמר הרב אדרי. "האור יגרש את החושך".
הרב אדרי מודה למשטרה ולממשל שלקחו את המקרה ברצינות. "הם הגיעו מיד לבית הכנסת והבטיחו לבצע חקירה ולעצור את המפגעים", אמר.
