מושלם לחול המועד: נסיעת מבחן על ה'רקסטון' של חברת KGM

עולם הרכב הישראלי עבר בחמשת השנים האחרונות את השינוי הגדול בחייו.
אם עד אז התמודדנו בארץ עם כ-30 חברות רכב, מתוכן עשר סטנדרטיות ששולטות על רוב מוחלט של השוק, ואחרות שהיו בעיקר נדירות ואקזוטיות, זינק מספר החברות בשוק ליותר מ-70.
בכל חודש מגיעה לכאן חברה חדשה, ברוב מוחלט של המקרים חברה סינית שמציגה מכוניות חשמליות, ונראה שישראל הפכה זה מכבר לשדה הניסויים של המכוניות הסיניות.
המכוניות החשמליות החדשות הביאו עימן סטנדרט חדש לעולם הרכב. מכוניות שברובן נראות טוב ומרשים מבחוץ, וגם תא הנוסעים, הנוחות, האבזור והפיצ'רים הבטיחותיים הם משהו ברמה שלא נראתה כאן עד עכשיו.
מסיבה זו דברים שהלהיבו אותנו, כתבי הרכב, עד לפני כמה שנים, עוברים היום לידינו מבלי שירגשו אותנו.
אבל, וזה היה פשר ההקדמה הארוכה, אחרי תקופה ארוכה מצאנו רכב שהצליח להלהיב אותנו. הוא בכלל עם מנוע דיזל, לא מחברה מאוד נמכרת ומלווה אותנו מעל עשור, אבל הוא כשה את העבודה.
מוכנים? קבלו את KGM רקסטון.
KGM, ובכן היא השם החדש ומתיחת הפנים החדשה לה זכתה חברת 'סאנג יונג' שליוותה אותנו מזה כחמש עשרה שנים.
הרבה לפני חברות הרכב החשמליות שמציפות את כבישי ארצנו, אחד הסימנים הראשונים לעולם הרכב הסיני שהולך וגדל במהירות היתה הופעתה אז של 'סאנג יונג' בחיינו.
סאנג יונג, במקור חברה קוריאנית, נרכשה בידי הסינים והללו החלו להגדיל את מספר הרכבים שייצרה, לשים דגש על ג'יפים ולהרחיב את תוצרתה לכל העולם וכמובן גם לישראל. עברו כמה שנים והסינים מכרו שוב את החברה שהלכה בינתיים ותפסה מקום של כבוד בכל הקשור לעולם הג'יפאות הישראלי.
לפני כשנה וחצי החליפה החברה את השם וכעת איפשרה לנו לבחון את דגם הרקסטון שמלווה אותנו כמה שנים, אבל עבר מתיחת פנים מרעננת ומשך כאמור את תשומת ליבנו.
הרקסטון נראה טוב מבחוץ. אין ספק. הוא קיבל פנסי לד והמראה שלו אגרסיבי ורציני יותר.
אבל כניסה פנימה מגלה את המהפך האמיתי של הרכב הזה. מתא נוסעים שהיה קצת מצועצע ומקונסולה רווית כפתורים ומיושנת קיבלנו פה חלל בצבע קרם לא שגרתי עם נגיעות חומות יוקרתיות, שסחט תגובות יפות מכל מי שנתקל בו. גם ההגה הקטום בתחתיתו, ידית ההילוכים המרשימה, הדשבורד החדש וההגה עם נגיעות הכרום והעור הוסיפו בתורם. ניכר היה שמדובר במשהו יוקרתי.
לתועלת העניין מצאנו בו גם לוח מחוונים דיגיטלי, האנד ברקס אלקטרוני, מושבים מעור, מערכת 'אוטו הולד', בקרת סטיה מנתיב, פתחי אוורור מאחור, שקעי הטענה מאחור, תיקון סטיה אקטיבי, בורר מצבי נהיגה, בקרת סטיה אדפטיבית, שפע של תאי אכסון (שהתגלו כפרקטיים) וכן מראות מתקפלות.
למרות זאת מה שחסר לנו היה 'איתות שטח מת' שלא הופיע בגרסת המבחן שלנו (שהיתה נמוכה יותר מבין כמה גרסאות).
אנשים שהתעניינו בו לא האמינו שהוא עולה רק 210 אלף שקל במראהו החדש והמאוד מרשים.
מה שעוד אהבנו כאן הוא הגובה שלו, הגבוה מאוד. היה כיף לשבת כל כך גבוה ולשלוט מלמעלה על הכביש. זה הופך את הנהיגה לכייפית יותר ובטוחה יותר. זה כמובן גם עוזר לו 'לאכול' כל מדרכה אם תרצו לחנות עם חצי גלגל עליה. יחד עם זאת, למרות גובהו הרב והמראה הג'יפאי שלו, רכב המבחן שלנו שהיה 2 על 4 הוא לא רכב שטח. בניגוד לגרסת ה-x44 של הרקסטון, במקרה שלנו הוא התאים לשטח קל או קל עד בינוני בלבד.
חווית הנהיגה שלו מהנה מאוד. זה מתחיל בעובדה שלמרות שהוא מצוייד במנוע דיזל, הטרטור לא נרגש, אבל העוצמה של הדיזל מורגשת גם מורגשת. הוא פשוט חזק, בשרני, כוחני ומהנה.
אגב, בניגוד לחלק מהדגמים שלו בעבר שהיטלטלו על הכביש, הגרסא הזו משכה את תשומת ליבנו בכך שהיתה יציבה על הכביש. ממש בטון יצוק.
בכל הפרמטרים הנ"ל, הרקסטון כך התברר, הוא לא עוד אחד מאותן להקות ג'יפונים שצצים כאן אחד אחרי השני. הוא משהו אחר. שונה ומרגש. הוא עסקה טובה.
צריכת הדלק שלו, בנסיעה מאומצת ומשותפת עמדה על ליטר דלק לכל 12.3 קילומטרים.
בפרסומות שלה לגביו, חברת KGM טוענת כי הוא "הכי חזק. הכי מרווח. הכי מרווח". הבדיקה שלנו הראתה כי היא צודקת בכל מילה.
