מנדי ברגר | יום כ"ה אדר ה׳תשפ״ה 25.03.2025

כנס זכרון והתעוררות לזכר שליח חב"ד בטשקנט אוזבקיסטן

מלאות ה"השלושים" לפטירתו של השליח הוותיק באוזבקיסטן הרה"ח הרב דוד אבא גורביץ ע"ה שפעל רבות בשנים בעיר טאשקנט - נערך כנס זכרון והתעוררות שאיחדה את כלל הקהילות, תחת שבטו של שליח חב"ד בטשקנט בירת אוזבקיסטן הרב חיים שייקביץ, אירוע שלא נראה כמותו כבר שנים רבות באוזבקיסטן בהתאחדות את כלל הארגונים היהודים
כנס זכרון והתעוררות לזכר שליח חב
צילום: חב"ד טשקנט

את המעמד פיאר בנוכחותו רבה הראשי של רוסיה הרב בערל לאזאר, שהגיע במיוחד מרוסיה, בראש משלחת בהם מנהל הקהילה היהודית במוסקבה הרב אברהם ויסברג ומנהל מכון חמ"ש הרב אברהם בקרמן, חמיו של הרב שייקביץ שבצעירותו היה בשליחות בטשקנט וזכה להיות יחד עם משפחת גורביץ בקשרים אדוקים.

 

הרב ברוך גורביץ שליח בשיקגו, העלה זכרונות מאביו הדגול, הרב שייקביץ אמר קל מלא רחמים והרב לאזאר נשא את הנאום המרכזי, בו שיבח את פעילותו של הרב גורביץ בשנות הפעילות בטשקנט ובהמשך קרא לאחדות בין הקהילות ולהגדיל את פיתוח מוסדות התורה והחינוך בכל רחבי המדינה, בדבריו העלה שבחים להרב שייקביץ שמשקיע את חייו וממשיך את השליחות הגדולה בעיר, בהתעסקות עם הקהילה ותיירים שפוקדים את העיר. האורח המיוחד שהגיע מארץ הקודש רבה של בת ים הרה"ג רבי יעקב רוז'ה קרא פרקי תהלים.

 

ביקור רבה של רוסיה נוצל לביקור משותף ויסודי עם הרב יעקב רוז'ה בבית החיים עתיק היומין, שנמצא במרכז העיר טשנקט וקבורים בו הרבה יהודים יראי שמים וחסידים רבים. שני הרבנים עקבו אחר עבודת המקום להצלחת בית החיים ושימור כבודם של מתי ישראל על פי ההלכה, תוך תיאום עם הממשל ששלח נציגים בכירים מטעמו לסיור הרבנים במקום. 

 

בהמשך היום המשלחת נפגשו עם ראש העיר ובכיריה למטרת חיזוק הקשר בין הקהילה היהודית ורשויות העיר ושמירת על מוסדות היהודים בעיר. כמו גם אצל יו"ר וועדת הדתות של מדינת אוזבקיסטן שאירח את הרב הראשי באקדמיה ללימודי האיסלאם ודיבר על חשיבות שמירת הקשר בין הקהילה היהודית ושאר הדתות בעיר.

 

בליווי השליח הרב שייקביץ עבר הרב הראשי בכל הקהילות הבוכריות והאשכנזיות הפעילות בעיר, ובכל מקום עודד את ראשי הקהילות ועודד את בני הקהילה. שגריר ישראל מר גדעון לוסטיג קיבל את הרבנים בלשכתו שבבנין השגרירות ובמשך זמן שיבח את פעילות חב"ד והקשר עם הקהילות.

 

הביקור עשה רושם רק בכל הקהילה והביא לשלום ואחדות בין הקהילות והארגונים השונים.

 
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.