מערכת COL | יום כ' אדר ה׳תשפ״ה 20.03.2025

ברקע החזרה ללחימה, מחירי הטיסות לחו"ל והפסח שבפתח

הערב בתכנית הרדיו של COL 'ליל שישי' בהנחיית הרצל קוסאשוילי: צה"ל חזר ללחימה בעזה בעצימות גבוהה. האם הפעם זה יהיה שונה? הפרשן הצבאי מסביר | איך אפשר להתכונן כלכלית לחג הפסח? ר' זלמי ביסטריצקי מנכ"ל עמותת סוויץ' יעשה לכם סדר | צה"ל חזר ללחום בעזה, אבל עולם התעופה האזרחי בישראל חוזר בהדרגתיות לימים שקדמו למלחמה: סקירת מצב עדכנית עם המומחה | איך בישראל שומרים על רמת אושר גבוהה, למרות המצב המלחמתי? פרופ' טל שביט, על החוסן הלאומי יוצא הדופן  |את התכנית יחתום השליח בלימסול שבקפריסין, הרב יאיר בייטש, על ההכנות לפסח במקום שתופס תאוצה בשנים האחרונות
ברקע החזרה ללחימה, מחירי הטיסות לחו
מלמעלה, משמאל לימין: הרב זלמן ביסטריצקי, הרב מענדי קנסלקי, הרב יואל בייטש. למטה: פרופ' טל שביט (צילום: מיקה הדני), מר אפרים מיכאלי. ברקע: כוחות צה"ל שחזרו ללחימה ברצועת עזה (צילום: דו"צ)

הערב בתוכנית: צה"ל חזר ללחימה בעזה בעצימות גבוהה לרבות תקיפה מהאוויר ומהקרקע. האם הפעם זה יהיה שונה? מהן מטרות המלחמה החדשות עם החלפת הצמרת הצבאית והפיקודית? והאם בכלל אפשר להשמיד את החמאס במצבו הנוכחי? על כל זאת ועוד נשמע את אפרים מיכאלי, אלוף משנה במיל', פרשן פוליטי וצבאי ולשעבר נספח צה"ל ברוסיה.

חג הפורים מאחורינו ואנחנו עם הפנים לחג הפסח שמזמין איתו הוצאות גדולות מהרגיל. איך אפשר להתכונן כלכלית לחג הפסח? על מה חשוב לשים דגש ומהם הכלים הנכונים להימנע מסיבוכים כלכליים על רקע הוצאות לחגים? נהיה כאן עם ר' זמי ביסטריצקי מנכ"ל עמותת סוויץ' (חסדי לב לשעבר), שייתן טיפים מעשיים להערכות לגל ההוצאות של חג הפסח ועוד.

בי"א ניסן כמדי שנה בעשרים ושלוש השנים האחרונות, יוזם וועד התמימים העולמי את "יום תמים לרבי" למעל אלף תמימים מישיבות חב"ד בארץ. נהיה כאן בשיחה עם מנהל הארגון בארה"ק הרב מענדי קנסלקי שיחשוף את התוכנית המיוחדת השנה. כמה כרטיסי טיסה יוגרלו בין התמימים, והאם אפשר עוד לחדש משהו בתוכנית שחוזרת על עצמה מידי שנה למעלה משני עשורים?

אמנם צה"ל חזר ללחום בעזה, אבל עולם התעופה האזרחי בישראל חזר אפשר לומר לימים שקדמו למלחמה. יותר ויותר חברות חוזרות לטוס לישראל וממנה. נהיה כאן עם יועץ התיירות החרדי דודי רובינשטיין שייתן סקירת מצב עדכנית, האם יש תחליף לחברת אל-על שהציגה רווחי שיא בדו"ח האחרון שפרסמה? ומתי המחיר לקו תל אביב ניו יורק יחזור לרמה של 800-900 דולר מקסימום?

תכנית הרדיו 'ליל שישי':

 

אמש פורסם דו"ח דירוג מדד האושר העולמי (כן, יש דבר כזה מסתבר) וישראל ממוקמת במקום גבוה כבר כמה שנים, וזה למרות המלחמה המתמשכת כאן. נהיה כאן עם פרופסור פרופ' טל שביט, מומחה לכלכלה התנהגותית ולכלכלת אושר מאוניברסיטת אריאל. ממנו נשמע על החוסן הלאומי יוצא הדופן של החברה הישראלית, אשר מצליחה לשמר רמות גבוהות של אושר גם בתקופות מאתגרות. ומה הסיבה לכך שישראל ממוקמת במקום כה גבוה ביחס למדינות אחרות? 

לסיום, את ניגון השבת שיחתום את התוכנית יבחר השליח בלימסול שבקפריסין, הרב יאיר בייטש, שיספר על הקהילה הישראלית-יהודית שהתפתחה ונטעה שורשים בלימסול, על התוכניות לפסח ועל הפעילות עם יהודי המקום שתופס תאוצה בשנים האחרונות.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.