לראשונה מאז המלחמה: עשרות יהודים בסמינר פורים בהאדיטש

מתחם ההארחה רחב הידיים בסמוך לציון אדמו"ר הזקן בליאדי הפך זה מכבר למקום שמארח את סמינרי היהדות של כל הקהילות היהודיות באוקראינה - אך מאז פרוץ המלחמה עוד לא נערך בו סמינר הקשור לחג הפורים.
השנה, כאשר חג הפורים חל בערב שבת, יזם השליח ורבה של האדיטש והגלילות הרב שניאור זלמן דייטש סמינר מיוחד בן שלשה ימים ליהודי המחוז.
הסמינר, שבו נטלו חלק 50 יהודים, החל ביום חמישי וכלל בתוכו כמובן את קריאת המגילה וסעודות החג והשבת ובין לבין שמעו המשתתפים שיעורים על סיפור המגילה, מצוות החג, ההוראות בעבודת ה' שעל כל יהודי לקחת מסיפור המגילה ועוד.
פעילות נוספת נערכה גם בעיר מירגורוד - העיר הגדולה ביותר באזור שבה ישנה קהילה יהודית קטנה. הרב דייטש הגיע למירגורוד ביום שישי וקרא במגילה ל-30 תושבים שנבצר מהם להגיע לסמינר המיוחד בהאדיטש. גם במירגורוד נערכה סעודת חג ברוב פאר והדר והמשתתפים כולם הניחו תפילין.
לדברי הרב דייטש, "מאז פרוץ המלחמה זכינו לארח במתחם, על חדריו הרבים, עשרות רבות של סמינרים והפעם זכינו לעלות מדרגה ולעשות גם סמינר מיוחד לפורים - אירוע שלא נראה כאן כמה שנים, מאז פרוץ המלחמה.
"בימים אלו אנו נערכים לערוך סדרי פסח הן במסגרת סמינר מיוחד בהאדיטש והן, בעז"ה כציטב המסורת למאות רבות של יהודים ב-12 הערים והעיירות המרכזיות באזור".
