מנדי ברגר | יום י"ח שבט ה׳תשפ״ה 16.02.2025

זעק 'הצילו' והתמוטט: הנס של הת' נחשף יממה לאחר השריפה

יממה לאחר השריפה הגדולה שכילתה את תכולת הדירה של התמימים החב"דיים בקראון הייטס, נחשפת התמונה המלאה והנס הגדול של הבחורים שניצלו מהתופת • שבירת זכוכיות, קפיצה מקומה שניה עם אש, זעקות "הצילו" ו"עזרה" - ובחור שאיבד את הכרתו וחולץ בנס כשכבאי זיהה אותו שרוע על מיטתו • וגם: תיעוד מהבית שנשרף 
זעק 'הצילו' והתמוטט: הנס של הת' נחשף יממה לאחר השריפה

השריפה של בית הבחורים החב"דיים בקראון הייטס ביום שישי בבוקר, שגרמה לכמה פצועים שאושפזו בבתי רפואה, עוררה דאגה רבה בקרב אנ"ש בעולם. כעת מתבררת התמונה המלאה. 

חלקם קפצו מהחלונות כשהדירה בערה. אחד התמימים זינק מהקומה השנייה, כשלהבות אש עדיין על גופו כשפגע בקרקע. אחרים ניפצו זכוכיות כדי לטפס החוצה, והשאירו מאחוריהם את כל מה שהיה בבעלותם. אבל אחד, שנותר מאושפז במצב קשה, לא יצא בזמן.

החברים מספרים על הזוועה שראו את שמואל בן מירב חובט על החלון וצועק "הצילו!" מתחנן לעזרה להימלט מהלהבות, לא מצליח לצאת בגלל הסורגים על החלונות. לאחר מכן הוא התעלף עקב שאיפת עשן כאשר להבות אפפו את הבית.

חמש עשרה דקות לאחר מכן, כבאי שחש בדרכו בעשן מסנוור מצא אותו סוף סוף - מחוסר הכרה על המיטה. "לא יכולתי לראות כלום," אמר הכבאי ל-COLlive. "חיפשתי מתחת למיטות, מעל למיטות - רק חיפשתי. ואז מצאתי אותו".

הבחור מסתבר, שאף כל כך הרבה עשן שהוא התמוטט לפני שהספיק להימלט. כשהכבאים הגיעו אליו, הבניין כבר היה סגור. לקח דקות יקרות לפרוץ את שערי המתכת הכבדה ולהיכנס פנימה.

בקומה השלישית, בחור אחר ישן כשהריח משהו מוזר. זה היה רק ​​ריח קלוש של עשן בהתחלה, הוא תיאר, כשהחל לזלוג לחדר. בלי לחשוב, הוא קפץ ורץ - והשאיר מאחוריו את משקפיו, הטלפון וכל חפציו. עד שהגיע למדרגות, האש התפשטה. הוא רץ למטה בחוסר ראות, בקושי הצליח לצאת לפני שהבניין הפך לתופת. במשך השעה שלאחר מכן, הוא לא יכול היה להפסיק להשתעל מהעשן הסמיך ששאף.

הוא איבד הכל בשריפה - מלבד, בנס, התפילין שלו. וכששבת כבר בעיצומה בישראל, הדרך היחידה לספר להוריו שהוא בחיים היא להשאיר להם הודעה קולית בווטסאפ, בתקווה שהם ישמעו אותה מאוחר יותר.

כעת נותרו ארבעה בחורים מאושפזים, אחד עדיין במצב אנוש. הם איבדו את הדרכונים שלהם ואת החפצים שלהם, אחד היה אמור לטוס בחזרה לישראל ביום רביעי הקרוב, אבל ללא מסמכים, התוכניות הללו אינן בטוחות כעת.

התמונות של האבן החומה-שחורה ביום שאחרי, מראות על החורבן כשהקירות, הרהיטים והחפצים נהרסו.

קהילת חב"ד בקראון הייטס ובעולם כולו התגייסה לסייע להם בתרומות בכדי לספק את כל מחסורם.

אנ"ש מתבקשים לומר תהילים עבור: שמואל בן דבורה לאה, שמואל בן מירב, הלל בן הילה פייגה וברוך יהודה בן יהודית.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.