שנתיים לפטירתם: המופת של הרבי לתלמידו של הרב בעדני
השבת, י"ח בטבת יחול היארצייט השני של הרב שמעון בעדני, נשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס.
חודש לפני פטירתו, נפטר הרב שמשון בנימין, מגדולי תלמידיו של הרב בעדני.
בטור שלפנינו: המופת הנפלא מהרבי. ביקוריהם אצל הרבי ועוד.
הרב שמשון בנימין היה מפארי רבני עדת תימן, ראש כולל ורב קהילת מגן אברהם בתל אביב. הרב שמשון היה מוכר בעירנו תל אביב, וזכה להחזיר אנשים רבים בתשובה "ורבים השיב מעון", חלק מתלמידיו מפארים את קהילתנו בגוש הגדול בצפון תל אביב.
הרב שמשון היה תלמיד תלמיד חביב של הרב שמעון בעדני.
הרב בעדני הורה לו לפני מעל ארבעים שנה לעבור לגור בארצות הברית ולייסד את קהילת סוכת שלום ליוצאי תימן בבורו פארק. הרב שמשון בנימין שבורך בכשרון שכנוע מיוחד, עמל והקים קהילה לתפארת, אנשים התקרבו בחזרה לאבינו שבשמים.
הרב בעדני עצמו היה בא לבקר בקהילת תלמידו חביבו בקביעות, ונהנה היה לראות את פיתוח הקהילה והתעצמותה.
הרב שמשון זכה גם למופת מיוחד מהרבי כפי ששמעתי את זה ממנו אישית.
*
מדי שנה בשנה אנחנו מקיימים התוועדות גדולה לרגל יום הולדתו של הרבי בגוש הגדול בצפון תל אביב.
ביום י"א ניסן תשפ"א ההתוועדות נערכה בבית הכנסת הגדול באזורנו, 'תהילת אביב – ספרא'. זהו מרכז תורני נדיר באיכותו. מדי יום מתקיימים עשרות שיעורי תורה במקום, לכל מבקש ה', על ידי כעשרים רבנים ואברכים בראשות ידידי השליח הרב יהודה שלג שליט"א.
זכיתי להימנות עם מוסרי שיעורי התורה במקום, ואך טבעי היה לעשות את ההתוועדות הגדולה במקום זה. אך את מה שהתרחש בהתוועדות לא צפיתי.
נוהג יש אצלנו בהתוועדויות, שבמהלכה, לאחר שמיעת הדוברים ושירת ניגונים מעוררי לב, כל מי שיש לו באמתחתו סיפור אישי עם הרבי קם ומשתף בו את כל הנוכחים.
אחד הרבנים שנכח במקום, ידידי הרב אליעזר רוט שליט"א הוא חתנו של הרב יצחק זילברשטיין שליט"א, חבר מועצת גדולי התורה. הוא פתח ואמר:
"אין ספק, שהרבי הוא גדול מקדשי שם ה' בעולם. לא בדור הזה בלבד, אלא בכל הדורות כולם. השבוע הלכתי ברחוב במרכז תל אביב, רואה אותי יהודי שאינו נראה דתי כלל, ניגש אלי ושואל אותי: 'סליחה, אתה יודע היכן יש כאן בית חב"ד? אתם מבינים איזה קידוש ה' זה?'".
אחריו קם רב נוסף ממוסרי השיעורים, ידידי הרב ישראל מאיר אברהם, ואמר: "זכיתי ואשתי נולדה בברכת הרבי, והרבי אף העניק לה את השם!".
לזה כבר לא ניתן היה להישאר אדיש, והרב ישראל פתח את סיפורו המרתק:
"לחמי וחמותי לא היו ילדים במשך 18 שנה!
"חמי, הרב שמשון בנימין, עמד בראשות אחד מהכוללי אברכים שתחת מוסדות פוניבז' ולאחר כמה שנים בהם הם לא זכו לילדים, הם נועצו עם ה'בבא סאלי'. הוא הורה להם לעבור להתגורר בניו יורק. הוא התייעץ עם הרב בעדני והרב בעדני הורה לו לעבור לניו יורק ולפתוח בית כנסת לקהילת יוצאי תימן 'סוכת שלום' בשכונת בורו פארק.
בהוראת הרבי מליובאוויטש, חסידי חב"ד הולכים בחגים לבתי הכנסת ברחבי העיר בכדי להוסיף להם בשמחת החג, וכך החלו צעירים לבוא בקביעות לבית הכנסת של חמי, ועם הזמן התפתחו ביניהם קשרי ידידות.
"לאחר זמן הם שמעו שלחמי וחמותי אין ילדים כבר שנים וכל הניסיונות שנעשו נכשלו. אחד החסידים הציע שחמי יבוא אל הרבי לבקש את ברכתו.
"חמי נענה, בא ל'770', נפגש עם הרב יהודה לייב גרונר, מזכירו של הרבי, שהדריכו מה ואיך לכתוב לרבי ואף הכניס אותו לפגישה אישית עם הרבי, 'יחידות', על אף שבאותן שנים הרבי כבר לא קיבל אנשים ליחידות בצורה סדירה.
"הרבי קרא את המכתב ונתן כמה הוראות פרטיות מה עליו לעשות. הרבי בירך אותו ואמר שהוא יתפלל עליו בציון, והוסיף: 'בעזרת ה' תיוולד לכם בת, ותקראו לה בשם אודליה, על שם "אודה לה' בכל לבב". וכשאשתך תיוושע תכתבו לי'.
"ואכן, בשעה טובה נולדה בת וקראו לה אודליה.
כשחמי הרב שמשון בנימין סיפר זאת למורו ורבו הרב בעדני, הוא אמר לו, תוסיף לשם אודליה את השם "יוספה", וכך יהיה המשך לברכה ובעזרת ה' יוולדו עוד. ואכן הוא הוסיף את השם יוספה, לאחר מכן נולדו עוד שתי בנות תאומות, שאף הן נישאו לתלמידי חכמים. אתם מכירים אותם, הם אברכים בכולל כאן".
בסיום דבריו, הוציא הרב ישראל דולר של הרבי מארנקו, הציגו למשתתפים ואמר: "לפני זמן קצר חמי נתן לכל אחד מהמשפחה דולר שהוא זכה לקבל מהרבי, ואת זה אני נושא עלי תמיד".
לצורך כתיבת הסיפור למגזין 'נשמה' לפני כשנה, התקשרתי לבעל המעשה בעצמו – לרב שמשון בנימין ושאלתי אותו על פרטי הסיפור.
ראשית, הוא התרגש מאוד, מפני שבאותו הבוקר נולדה להם נכדה, וכדבריו: "רואים במוחש שברכת הרבי ממשיכה". בעל המעשה הוסיף וסיפר לי:
"מאז ברכת הרבי ב'יחידות' המשכתי לבוא לרבי בימי ראשון ולקבל ברכות ודולרים מהרבי. הרבי בירך אותי לזחו"ק.
באחת הפעמים בשנת תשמ"ח, אף באתי עם מו"ר, זקן חברי מועצת חכמי התורה, הגאון הרב שמעון בעדני אל הרבי לתפילה בביתו של הרבי והוא ראה את הרבי (אציין, כי אבי סיפר לי שהוא זוכר ביקור זה של הרב בעדני אצל הרבי. ואף הרב בעדני עצמו סיפר על תחושתיו מביקור זה בראיון לאריה ארליך במגזין משפחה).
"אכן, בשנת תש"נ אשתי נפקדה ב"ה. לאחר שמונה עשרה שנה...
דיווחנו לרבי. הרבי העניק לנו ברכה במכתב מיוחד, אותו אני שומר עד היום.
לאחר שנולדו הילדים חזרנו לארץ הקודש. ברוך השם, זכיתי להשיא את בנותיי לתלמידי חכמים, מפארי ישיבת פוניבז' המעטירה. וכל זה בברכתו של הרבי".
*
זמן קצר לאחר פרסום הכתבה במגזין 'נשמה', נסעתי עם קבוצה מהקהילה לחצרות קודשנו. בזמן שהותנו בטענט הסמוך לאהל הקדוש הכרנו יהודי חביב ושמו אליהו שרעבי, תושב שכונת קראון הייטס. לאחר ששוחחנו התברר לנו, שהוא הנהג שסגרנו עמו מארץ הקודש נסיעה ליום המחרת, וכעת בהשגחה פרטית ישבנו לידו.
ר' אליהו שרעבי שואל אותנו מהיכן אתם, עניתי לו שאנחנו מתל אביב, ואז הוא שואל אותי, אתה מכיר אולי את הידיד שלי, הרב שמשון בנימין מתל אביב?
סיפרתי לו שבדיוק לפני זמן קצר שוחחנו. הוא התרגש וסיפר לי:
אני זוכר את המופת שהיה לו עם הרבי. בכלל, כשהרב שמשון היה גר בניו יורק היה מגיע אלינו הרבה לשבתות, הוא היה הולך לרבי לחלוקת דולרים. אני זוכר שהוא הגיע עם הרב בעדני אל הרבי.
הרב שמשון בנימין נפטר ביום ח"י כסלו תשפ"ג, ובמלאות השלושים לפטירתו, ביום ח"י בטבת תשפ"ג, נפטר מורו ורבו הרב שמעון בעדני.
הטובים והנעימים בחייהם ובמותם לא נפרדו. יהי זכרם ברוך.