החלטה היסטורית: מועצת נ.י. הכריזה על "דרך הרבי מליובאוויטש"
החלטה היסטורית: מועצת העיר ניו יורק אישרה את השם של רחוב פרזידנט, בין שדרות ברוקלין לניו יורק, בשכונת קראון הייטס בברוקלין כ"דרך הרבי מליובאוויטש" ביום חמישי, ערב חג הגאולה י"ט בכסלו.
"הרבי מנחם מנדל שניאורסון, המכונה הרבי מליובאוויטש , היה המנהיג השביעי של תנועת חב"ד-ליובאוויטש ואחת הדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה היהודית המודרנית", אמרה חברת המועצה הדמוקרטית קריסטל הדסון, שהגישה את הצעת החוק.
ברחוב, ששמו ישונה כאמור, שוכן ביתם של הרבי והרבנית, בפרזידנט 1304. כיום, הוא פתוח מדי פעם לביקורים.
"לאחר שנמלט מהשואה והגעתו לארה"ב ב-1941, הרחיבה הנהגתו של הרבי את ההשפעה העולמית של חב"ד-ליובאוויטש, והקימה אינספור מוסדות: גני ילדים, בתי ספר, מרכזי גמילה מסמים, בתי אבות ובתי כנסת", אמרה הדסון.
"היכולת שלו לפגוש אנשים במקום בו הם היו - לעסוק בהם בחום ובתקשורת לבבית ללא קשר לרקע או למעמדם - מייחדת אותו", אמרה הדסון, בת 41. היא נולדה וגדלה בפרוספקט הייטס הסמוכה אך לא פגשה את הרבי.
וידאו:
בדבריה שיתפה הדסון סיפור על הרבי כדי להסביר את מקור הערצתה. היא אמרה שהסיפור "מגלם לא רק את מורשתו המתמשכת, אלא גם את רוחה של ברוקלין".
היא אמרה:
"ב-1968, שירלי צ'ישולם הפכה לאישה השחורה הראשונה שנבחרה לקונגרס של ארצות הברית. היא שובצה לוועדת החקלאות — משימה שנועדה לשלול את השפעתה. צ'ישולם היתה מאוכזבת - חוץ מזה, מה מישהו מברוקלין יודע על חקלאות?
"ברגע זה היא הגיעה להתייעץ עם הרבי. צ'ישולם שיתפה את התסכולים שלה ואת הרצון שלה לשרת את המעוטי יכולת של הקהילה שלה. הרבי, שראה הזדמנות שבה אחרים ראו נסיגה, עודד אותה להשתמש בוועדה כדי לטפל בעודפי המזון של אמריקה תוך כדי האכלת הרעבים. בהשראת השיחה הזו, שירלי צ'ישולם דגלה בחקיקה שהובילה לתוכנית תלושי המזון הפדרלית - יוזמה שממשיכה להאכיל מיליוני אמריקאים עד היום.
"סיפורים כאלה הם שמזכירים לנו את יכולתו העמוקה של הרבי לעורר פעולה, לבנות גשרים ולעזור לאחרים לראות את הפוטנציאל הטוב בכל אתגר".
הדסון, המייצגת את המחוז ה-35 של מועצת העיר, המכסה חלקים ממרכז ברוקלין, הדגישה: "אני גאה לייצג מחוז שהוא ביתו של מטה חב"ד ליובאוויטש העולמי וכעת מכבד את מורשת הרבי עם 'דרך הרבי מליובאוויטש'. '"
הרב יעקב בהרמן, פעיל קראון הייטס שעבד עם הדסון על מתן השם החדש, הוזמן להציג את הקריאה בישיבת המועצה. תפילתו "מי שברך" הדגישה ערכים שהיו מרכזיים בתורת הרבי.
דבריו של הרב ברמן שיקפו את רוח שינוי שם הרחוב, וקראו לאומץ, שיתוף פעולה ומנהיגות מלאת חמלה וסיוע לחלשים. הוא סיים בציטוט של הרבי: "אנחנו עם אחד, חיים בעיר אחת, תחת הנהלה אחת ותחת אלוקים אחד".