צבי סופר | יום ח' כסלו ה׳תשפ״ה 09.12.2024

אירוע קשה: ארבעה לוחמים נהרגו במנהרה בדרום לבנון

ארבעה חיילים וקצינים נהרגו אתמול (ראשון) בפיצוץ במנהרה בדרום לבנון | לוחמים מחטיבה 226 יצאו לסרוק אמצעי לחימה ותשתיות של חיזבאללה בשמורת לבונה סמוך לגבול בגזרה המערבית. עם כניסתם למתחם תת-קרקעי, שבו היו אמצעי לחימה ופירים נוספים, התרחש פיצוץ והמתחם קרס
אירוע קשה: ארבעה לוחמים נהרגו במנהרה בדרום לבנון

ארבעה חיילים וקצינים נהרגו  אתמול (ראשון) בפיצוץ במנהרה בדרום לבנון.

החללים הם:

• רס”ן במיל’ יבגני זינרשיין הי”ד, בן 43, מזכרון יעקב, מפקד פלוגה בגדוד חיר”ם 9263, חטיבה 226, נפל בקרב בדרום לבנון.

•  סרן במיל’ שגיא יעקב רובינשטיין הי”ד , בן 31, מלביא, מפקד מחלקה בגדוד חיר”ם 9263, חטיבה 226, נפל בקרב בדרום לבנון.

•  רס”ר במיל’ בנימין דסטאו נגוסה הי”ד, בן 28, מבית שמש, לוחם בגדוד חיר”ם 9263, חטיבה 226, נפל בקרב בדרום לבנון.


•  רס”ל במיל’ ארז בן אפרים הי”ד, בן 25, מרמת גן, לוחם בגדוד חיר”ם 9263, חטיבה 226, נפל בקרב בדרום לבנון.

נגוסה הוא החלל ה-17 מבני העיר בית שמש שנפל במלחמה הנוכחית. מספר חללי צה”ל מתחילת המלחמה עלה ל-813.

רס”ר נגוסה הי”ד יובא למנוחות בשעה 15:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים.

מתחקיר ראשוני של צה”ל עולה, כי לוחמים מחטיבה 226 יצאו לסרוק אמצעי לחימה ותשתיות של חיזבאללה בשמורת לבונה סמוך לגבול בגזרה המערבית. עם כניסתם למתחם תת-קרקעי, שבו היו אמצעי לחימה ופירים נוספים, התרחש פיצוץ והמתחם קרס.

בצה”ל נבדקת האפשרות שמדובר בתאונה מבצעית, כלומר שמדובר במטען חבלה צה”לי שהונח במקום והתפוצץ. הסיכויים לכך גבוהים אולם התחקיר עדיין נמשך, ובין היתר יבדקו בצבא מדוע נכנסו למתחם אם ידעו שיש בו מטען חבלה צה”לי.

דורון קדוש, הכתב הצבאי של גל”צ כתב על התחקיר הראשוני של פיצוץ המנהרה בגזרה המערבית בלבנון:

1. במסגרת פעולות צה״ל בלבנון שנמשכות גם במהלך הסכם הפסקת האש, כוחותינו פועלים להשמיד את מנהרות חזבאללה שנותרו במרחב. הפעולות כוללות טיפול בסבך הלבנוני, השמדת מנהרות ואמל״ח והמשך סריקות בשטח.

אתמול בשעות אחר הצהריים, לוחמי המילואים נכנסו אל מנהרה תת קרקעית שבה היו אמצעי לחימה רבים של חזבאללה. המנהרה נמצאת בשטח הסבוך בלאבונה, שבו צה״ל פועל כבר מספר חודשים.

2. ⁠לאחר כניסתם למנהרה, הופעל עליהם מלכוד. מדובר ככל הנראה במלכוד של כוחותינו, שמלכדו את אותה מנהרה לפני מספר חודשים. בצה״ל מגדירים את האירוע בשלב זה כתאונה מבצעית בסבירות גבוהה.

3. ⁠כתוצאה מהפיצוץ, אמצעי הלחימה של חזבאללה שהיו בתוך המנהרה התפוצצו גם הם, וגרמו לשריפה ולקריסה של המנהרה על הלוחמים.

4. ⁠חלק מהלוחמים נלכדו תחת הקריסה. פעולות החילוץ נמשכו כ-12 שעות וכללו כוחות מיחידת החילוץ של פיקוד העורף ומכבאות והצלה.

5. ⁠בתום פעולות החילוץ הממושכות, כלל הלוחמים שנפגעו פונו מהמקום. 4 לוחמים נהרגו, וצה״ל פתח בתחקור מעמיק של האירוע.

6. ⁠מוקד התחקיר המרכזי: התקלה המסתמנת בתיאום בין הכוחות, באופן שבו הלוחמים נכנסו לתוך מנהרה שכבר מולכדה על ידי כוחותינו. כיצד הם לא ידעו שמדובר במנהרה שכוחותינו פעלו למלכד אותה לקראת השמדתה? זו השאלה המרכזית שעומדת במרכזו של התחקיר בפיקוד הצפון ובאוגדה 146.

הי"ד.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.