העומק שבשאיפה: "מי שיש לו מאתיים רוצה ד' מאות" | צפו
מרכז התקשורת החב"די COL מגיש שיעור ווידאו מיוחד וחגיגי לרגל השיעור המאתיים בסדרת השיעורים השבועית עם הרב זושא וולף, "חיים עם הרבי".
והשבוע: שיעור מיוחד לציון מאתיים שיעורים בליקוטי שיחות, ולקראת ראש השנה, בו מאיר הרבי את עומק אמרת חז"ל "מי שיש לו מאתיים רוצה ד' מאות", וכן שיחה לראש השנה אודות הלקחים הנלמדים מהפטרת חנה אודות התפילה הרצוייה בראש השנה
הכרזת הרבי בי"א ניסן תשל"ב להקמת ע"א מוסדות * לא נחים כשהגיעו להישג משמעותי של "מנה" בחיים * ההבדל בין "חפץ" ל"רצון" * "רוצה מאתיים" – לגלות את הדבר בפועל * "רצון" – מלשון מרוצה * וההדגשה על מספר מדוייק ולא מספר משוער * הפטרת חנה בר"ה – הוראות בעבודת היהודי בראש השנה * כיצד עלי הכהן טעה לחשוב על חנה שהיא שיכורה? * ומדוע מציינים את גנותו של עלי? * ומדוע עלי העיר לחנה רק בסיום תפילתה?
להתפלל יתר על המידה – מעין שכרות * שני קווים מנוגדים בתפילות ר"ה * בקשה על צרכים גשמיים ורוחניים * הכתרת הקב"ה למלך העולם וביטול העם * בקשות ותפילות היהודי – לא עבור עצמו אלא להשלים הכוונה העליונה * תחושת הרעב והצמא – ביטוי הנפש לברר את ניצוצות הקדושה * מדוע ישנה התעוררות רבה דווקא ב"ונתנה תוקף"? * עומק טענת עלי – לא להיות מונח ברצונות עצמיים אפילו טובים * עומק מענה חנה – תפילתה הייתה השתפכות פנימיות הנפש * פנימיות תפילות ובקשות היהודי – להידבק עם עצמות הבורא * ההבטחה לשנה טובה ומתוקה * וגם: כיצד עלי הכהן ידע שחנה נושעה מבלי שהתפלל עבורה?
טעמו וראו: