מערכת COL | יום י"ג כסלו ה׳תשס״ו 14.12.2005

ומלאה הארץ שיעורי חסידות

ערכי-היסוד של החסידות, כמו שמחה, אהבת כל יהודי והשגחה פרטית, נהפכו זה-כבר לנחלת הכלל. כשנזכרים בתשובת המשיח לבעש"ט (על שאלתו "אימתי קאתי מר?") - "לכשיפוצו מעיינותיך חוצה!" - אפשר לראות בכך מעין תהליך מתבקש וטבעי. גם העיון המעמיק בתורת החסידות קנה לו שביתה בלב הציבור התורני לגווניו. רבים אינם מסתפקים בניצוצות מאור החסידות, כמו ניגונים, אמרות וסיפורים, אלא עוסקים בלימוד תורת החסידות בהעמקה. זה כבר מזכיר אמרה אחרת, של מייסד חסידות חב"ד, רבי שניאור-זלמן מלאדי, כי "תורת החסידות לא נועדה בעבור 'מפלגה' מסויימת, אלא בעבור כל עם-ישראל". מתוך מדור 'חיים יהודיים' של 'שיחת השבוע' בעריכת ר' זלמן רודרמן. המשך ב'כתבה מלאה'
ומלאה הארץ שיעורי חסידות
התוועדות י"ט בכסלו לתלמידי הישיבות. צימאון לאלוקות
חסידות בישיבות

ביטוי מוחשי לכך ניתן לראות בהצלחה המרשימה של ארגון 'תורת חב"ד לבני הישיבות', בניהולו של הרב משה שילת. משה (30), שהחל להפיץ ספרי חסידות בקרב תלמידי ישיבות עוד כשהיה הוא-עצמו תלמיד ישיבה, ייסד את הארגון לפני כשלוש שנים. במוקד פעילותו – הפצת ספרי חסידות וחיבור בין תלמידים המעוניינים ללמוד חסידות לבין מגידי-שיעורים.

התעניינות יתרה בחסידות אפשר לזהות בקרב בני ישיבות ההסדר. שילת תולה זאת בכך ש"הישיבות האלה מאופיינות בצימאון גדול לאור אלוקי, ויש בהן כנות ופתיחות". הוא מספר, כי במסע ההתוועדויות האחרון שערך בארץ הגאון החסיד הרב יואל כהן (ה'חוזר' של הרבי מליובאוויטש), הביע הלה התפעלות עמוקה מרצינותם של התלמידים האלה.


ראש-הישיבה מלמד

בעוד בעבר התקיימו רבים משיעורי החסידות בישיבות בתנאים מחתרתיים או חצי-מחתרתיים, כיום כל השיעורים שבמסגרת הארגון הם רשמיים וגלויים, בתיאום מלא עם ראשי הישיבה, ולעיתים אף על-פי הזמנתם. מדובר בעשרות שיעורים שבועיים ברחבי הארץ.

בראש רשימת הספרים שהארגון מפיץ נמצאים מאמרי אדמו"ר הזקן, במתכונת 'חסידות מבוארת'. בישיבות רבות ממליצים ראשי-הישיבה לתלמידיהם ללמוד מאמרים אלה, בעיקר כהכנה לחגים. בישיבת הסדר בדרום הארץ מעביר ראש-הישיבה עצמו מוסר לתלמידיו שיעורים במאמרי אדמו"ר הרש"ב (רבי שלום-דובער, החמישי בשושלת חב"ד). הרב יהושע שפירא, ראש ישיבת ההסדר ברמת-גן, והרב אריה הנדלר, מישיבת שעלבים, פרסמו מאמרים מעמיקים בחסידות בירחון 'מעיינותיך', היוצא-לאור על-ידי הארגון.


השילוב המיוחד

שילת סבור כי גורם-המשיכה העיקרי ללימוד חסידות הוא "ההיקף והמכלול" שמציעה תורת החסידות. "השבוע פגשתי תלמיד מבוגר באחת הישיבות, והוא אמר לי כי ליבו נמשך בעיקר לשילוב המיוחד שבחסידות - רגש ושכלתנות, שמחה ומרירות, תורה ותפילה, העמקה ועשייה".

ביום שלישי הקרוב, י"ט בכסלו, יום הסתלקות המגיד ממזריטש ויום גאולתו של רבי שניאור-זלמן מלאדי, יהיו ברחבי הארץ מאות התוועדויות חסידיות. רבות מהן ייערכו בין כותלי הישיבות. "העובדה שכל-כך הרבה ישיבות פנו אלינו וביקשו לשגר אליהן 'משפיעים', כדי להתוועד עם תלמידיהן, מעידה כי ההכרה בתרומתה המכרעת של החסידות לחיים היהודיים היום-יומיים, מקיפה כיום את כלל הציבור", אומר שילת.
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
1 תגובות
1.
מרירות!
י"ג כסלו ה׳תשס״ו
חסידות אינה בה מרירות ועצבות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.