צביקה קעניג
|
יום כ"ב טבת ה׳תשפ״ד
03.01.2024
שלושת הכללים שחובה לדעת לפני שמכינים סלט בשבת
שלושת התנאים היסודיים הנדרשים כדי להתיר ברירה בשבת: ברירת אוכל מתוך פסולת, ביד ולא בכלי, וכדי לאכול לאלתר. מה עומד מאחורי התנאים הללו? ממתי מותר לחתוך את הסלט לסעודת השבת? האם מותר לברור אוכל עבור אנשים אחרים, כאשר הבורר עצמו לא יאכל ממנו? והאם ישנן עצמות של דגים שמותר להוציאם מהדג בעודו בצלחת? באיזה אופן יש לברור ולהפריד את הגרעינים מהמלון? והאם מותר להוריד את הקרם מהעוגה? טועמים הלכה עם הרב מאיר אשכנזי מרא דאתרא כפר חב"ד
צפו:
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות