קשה ממלחמת יו"כ: 50 קשישים וילדים נחטפו, כ-200 נעדרים
צה”ל פרסם נתונים חדשים על החטופים והנעדרים מתחילת המלחמה.
מתוך 203 חטופים שידועים למערכת הביטחון, כ-30 הם ילדים עד גיל 18, וכ-20 הם קשישים מעל גיל 60.
נוסף לחטופים, שוהים ברצועה כ-200-100 ישראלים שעדיין מוגדרים נעדרים – זאת לעומת 3,000 בני אדם שהוגדרו נעדרים ביום הראשון למלחמה.
צה”ל עדכן כי רוב החטופים השוהים ברצועה נמצאים בין החיים, אך ציין כי ישנן גופות שנחטפו.
על פי הערכות, רוב הגופות מצויות בידי חמאס, אך חלקן בידי הג’יהאד האסלאמי והיתר נחטפו על ידי האספסוף, תושבים המזוהים עם חמאס.
צה”ל הבהיר, כי יש גופות שטרם זוהו ואף גופות שטרם נאספו מהשטח, כשהצבא ממשיך לערוך פשיטות קרקעיות בגבול כדי לאסוף גופות נוספות. כחלק מכך, אתמול נאספו כ-90 גופות משטח הרצועה, רובן של מחבלים והשאר של אזרחים ישראלים.
במקביל, צה”ל מנסה להסתייע בגופים אזרחיים, בחברות היי-טק ובחמ”לים שהקימו המשפחות שמציעים פתרונות יצירתיים שאולי יצליחו לשפוך אור על גורלם של הנעדרים והחטופים.
“חמאס לא היה ערוך לכמות כזו של חטופים. יש לנו מקרים בלתי פתורים. מאות מקרים מזעזעים. החיילים שעוסקים בכך מתפרקים מדי פעם, אבל ממשיכים לעבוד. חמאס נוקט לוחמה פסיכולוגית להסתרות ושיבוש ושומר על ביטחון מידע”.
בצה”ל הודו: “נעשו טעויות. בקרב המשפחות יש משבר אמון קשה, חשוב לנו להפחית את מספר הנעדרים. אנחנו רוצים למנוע מצב דומה למלחמת יום הכיפורים, שבו היו נעדרים במשך חודשים. ב-24 השעות הקרובות נגיע לכל משפחות הנעדרים. ייקח עוד ימים ארוכים לזהות את כל החללים”.
לדברי צה”ל, “הצלב האדום והארגונים הבינלאומיים ברצועת עזה לא מתפקדים”.
בצבא מוסיפים, כי למרות המאמצים הגדולים לאיתור כל שביב מידע בנוגע לחטופים ולנעדרים, ההערכה הינה כי סביר להניח שיהיו עוד לא מעט מקרים לא פתורים, ולא יהיה מידע בנוגע לכל הנעדרים גם עוד שנים קדימה.
לפיכך, בצה”ל מודים כי המצב הרבה יותר מורכב מאשר במלחמת יום הכיפורים.
מפקד המערך המודיעיני לאיתור החטופים והנעדרים, האלוף (במיל’) ניצן אלון, מסר: “כל נפשי ומוחי בעשייה הזו, יחד עם מאות אנשים. לא נעצור לרגע, עד שנמצא כל דרך להשיב את היקרים לנו”.
אלון הוסיף: “עם הקמת המערך, הגיעו אליו עשרות צוותים, הכוללים אנשי מודיעין, טכנולוגיה וגופי ביטחון, אשר יחד פועלים כל העת על מנת לייצר תמונת מצב מדויקת ככל הניתן בנוגע למצבם של מנותקי הקשר. המערך מורכב גם ממאות אנשי מילואים ומתנדבים, בהם בכירים מתעשיית ההייטק הישראלית”.