הרב וועכטר: הוספה בלימוד רק מוסיף בשליחות
יש שני סוגי פעילים, הרב וועכטר אומר. האחד שעובד משעות הבוקר עד הערב, אבל ללא התלהבות יתירה. ויש סוג שני שאמנם פועל רק שעות ספורות, אבל הוא עושה זאת עם חיות וחמימות גדולה. לדברי הרב, הסוג השני יספיק יותר. ואת החיות הזאת ניתן רק להשיג על-ידי לימוד תורת החסידות.
הרב וועכטר אף הוסיף המלצה: ידוע שקשה ללמוד ביחיד, וקביעת של חברותא מסייעת. "אז ניתן לקבוע סדר לימוד בטלפון. אני יודע על שני שלוחים שסיימו את תורה-אור וליקוטי-תורה בעיון בשיעור בטלפון".
קודם לדבריו, השליח הרב דוד דובאוו מפרינסטון, ניו-ג'רזי, הציג לימוד עיוני מהספר "ילקוט משיח וגאולה" והתמקד איך לשלב את הרעיונות בתוך הדרשה השבועית שהשלוחים נושאים בבתי-הכנסת שלהם מידי שבת לאחר קריאת-תורה. בערים רבים, יהודים מייחסים חשיבות רבה לדרשה זו ורואים בה מעין מסר רוחני לשבוע החדש.
נאום דומה נשא השליח הרב שי עמר מגולדן-ביץ', פלורידה, תחת הנושא "להישאר ממוקדים בעולם של תוהו ובוהו". דבריו נגעו בנושאים האקטואליים שמתרחשים בעולם היום, והוא קרא לעודד ולהדריך את העולם כיום במצבו הסוער עם המסר של הרבי על משיח וגאולה.
בחשיבות האחדות, ובשבח ההתקשרות
השליח הרב יוסי גרונר מצ'רלוט בצפון קרוליינה יחד עם הרב טוביה טלדון, השליח הראשי ללונג-איילנד, ניו-יורק, משקיעים מזמנם לאורך השנה בחיזוק האחדות בין שלוחים. במושב הוכרז על הדפסת קובץ מיוחד עם מכתבים ומענות שהתקבלו מהרבי ביחידות וברבים בדבר היחס המאוחד בין השלוחים. את התיאום בנושא מוביל המרכז-לענייני-חינוך.
הרב גרונר מדבר בהתלהבות, כאילו מנסה להוכיח את החשיבות בנושא. "העדר האחדות מונע ההצלחה בשליחות. ראינו כמה לרבי היה איכפת הנושא הזה", הוא אמר ומציין כי הוקמו מספר ועדות תכנון שיעסקו באפשרויות לפתח את הצורך הזה.
שליח צעיר יחסית שזוכה לראות ברכה במעשי ידיו הוא הרב מענדי קפלן מפלמינגו, קנדה. נואם בכישרון, הוא עוסק בנושא "התקשרות: הבעלי-בתים שלנו עם הרבי" ומביא מניסיונותיו כדי להמחיש את העניין הקשר בין מקורבים לנשיא הדור.
"אם יש משהו מיוחד בשליחות שלי, זה שהחתנתי ויצאתי לשליחות לאחר ג' תמוז", הוא פותח. "השאלה הקשה אז הייתה האם נוכל לקשר אנשים לרבי גם אחרי ההילולא. לי היה אז קשה לדמיין איך ניתן לעשות זאת. היו אפילו כמה שאמרו: לאהוב את הרבי כבר לא יוכלו, אבל לפחות ייגע בליבם. לעצמי חשבתי כי נוכל לקרב אותם, שיתחילו לקיים מצוות, אולי ייעשו גם חסידים. אבל מקושרים?!
"אבל מתברר כי למחשבות שלנו אין קשר למציאות. כי יש מציאות שהרבי ייצר".
הרב קפלן מספר לעמיתיו השלוחים על ג' תמוז האחרון. "כנהוג אצל חסידים, התכוונתי לנסוע לאוהל הק' לשבת. ניגשו אליו כמה מקורבים ואמרו לי 'גם אנחנו רוצים'. נסיתי להסביר להם כי אולי עדיף שייסעו בשבת אחרת שאין כל-כך הרבה אנשים ופחות צפוף, אבל הם לא הסכימו. הם הגיעו בשמחה והתלהבות גדולה ואחרי השבת, הם שאלו אותי: מתי נוכל להיות כאן שוב".
המסר של הרב קפלן הוא "מה שמתאים לנו, מתאים להם". הוא מוסיף כי אחד המשתתפים בנסיעה לאוהל היה דוקטור מכובד מהקהילה שלו. אחרי הביקור הוא אמר לרב: "יש לי הרגשה של יום-כיפור, תשעה באב ושמחת תורה. אני מרגיש טהור ונקי כמו אחרי יום-כיפור. אני עצוב כמו שתשעה באב שלא זכיתי לראות את הרבי. אבל אני מרגיש כמו שמחת-תורה שזכיתי להיות חסיד ומקושר לרבי".