בחב"ד ניקרגואה כבר שוחטים לקראת חג הפסח
בית חב"ד ניקרגואה בראשות השליח הרב דוד עטר מתחיל בהכנות לחג הפסח.
השבוע טס השו"ב הנודד הרה"ת אליהו עזאגווי מניו יורק, במיוחד לעזור להכשרת מפעל מקומי כדי לבצע בו שחיטה כשרה למהדרין.
השוחט הרב עזגווי סייע כבר בשחיטה והכשרה בכמה מדינות: רוסיה, אקוודור, צ'ילי, פרו, קובה, הודו, ג'מייקה, בליז, הרפובליקה הדומיניקנית, פנמה, ועוד.
במקום התקיימה שחיטה בכמות גדולה, וזאת כדי לספק בשר בקר בהכשר מהדרין ליהודי המקום המתגוררים באזור, למטיילים המגיעים, ולמסעדה הכשרה.
לקראת חג הפסח ובמיוחד בשנת הקהל, בבית חב״ד מתכוננים לכמות סועדים גדולה יותר מבכל שנה.
לצד השחיטה המיוחדת, בית חב"ד פועל גם לחליבה מהודרת של 'חלב ישראל' עבור בית חב"ד והמטיילים הרבים.
המסעדה הכשרה בבית חב"ד היא המסעדה הכשרה היחידה שפועלת כיום במדינה ניקרגואה כולה.
כמו כן המקווה טהרה, היחיד במדינה כולה.
צפו בתיעוד מהשחיטה: