"הרמטכ"ל הגדול מכולם": הסערה והשיר שהפך לסמל
סיפורו של שיר
בקיץ תשל"ט מספר 'תמימים' תלמידי הישיבה בכפר חב"ד חיברו סיסמאות והמנונים עבור קייטנות חב"ד בקיץ, הקייטנות הופעלו במספר ערים בארץ לקהל שאינו שומר תורה ומצוות. אחד הבחורים לקח שיר ילדים ישראלי פופולרי שהתחיל במילה "ברבאבא" והחליף אותה ב"הרבי שליט"א". לשיר חוברו מילים חדשות.
לקראת תהלוכת ל"ג בעומר הראשונה בארץ שהתקיימה בעיר תל-אביב בשנת תש"מ – על ידי הרב משה דיקשטיין, אז בחור בן 21 שהרבי לדבריו "הוציא מהישיבה לשליחות" – השיר הושר בתהלוכה ונקלט היטב. ואף 'תפס' בקרב הציבור.
התהלוכה הזו עוררה סערה גדולה בארץ, מכיוון שבפרסומים נכתב שיופיע בה 'קוסם' המתנגדים יצאו בקול תרועה נגד התהלוכה. המקטרגים חגגו והיו אף כאלה בתוך חב"ד שחשבו שהצדק עם המוחים.
וכך מספר לנו הרב משה דיקשטיין:
"הייתי בשליחות בתל-אביב בשיכון בבלי. הייתי בחור והרבי הוציא אותי מהישיבה. אבל הייתי מסתובב הרבה בישיבה.
השיר תפס מאד בל"ג בעומר. כולם קלטו את זה. בשבועות של אותה שנה (תש"מ) הגעתי לרבי וזכיתי לקירובים מאד גדולים.
הסיפור הוא כזה: התהלוכה עוררה סערה מאד גדולה. כתבתי לרבי שבגללי כל הסערה. הזמנתי שני כרטיסי טיסה – אחד עם חזרה מיד אחרי שבועות, ואחד כדי להישאר שם תקופה. מיד כשהגעתי לפני שבועות הכנתי פתק להכניס ולא נכנסתי למנחה עם הרבי. אחרי מנחה הבאתי את הפתק לר' בנימין קליין שיכניס – אולם הוא סירב. אמרתי לו: "בנימין, אם לא תכניס אני אדחוף בעצמי את הפתק מתחת לדלת החדר של הרבי". ואז הוא הסכים להכניס. הרבי מתח קווים על חלק מהמילים וכתב: "אתה רצוי ומעשיך רצויים".
בשיחה שהרבי נשא הוא דיבר על האיש מבני ברק ואמר שהתפילין שלו פסולות. לאחר השיחה הרבי אמר לי להגיד לחיים ועל כוס מלאה. היו עוד מספר קירובים ולכן כשהגיעה חלוקת 'כסו של ברכה' במוצאי שבועות היה לי האומץ הדרוש...
ביקשתי מהחזן ר' משה טלישבסקי שיתחיל את השיר אולם הוא סירב. אז התחלתי לשיר בעצמי. שרתי לבד. לבד. פתאום כשהגעתי למילה "העולם" – הרבי עודד בחוזקה עם היד. כולם התעוררו והשאר היסטוריה".
בשמחת תורה תשמ"ח הרב ישראל דוכמן שר את השיר בפני הרבי והרבי עודד. מאז הושר השיר בפני הרבי במספר הזדמנויות.
מילות השיר
הרבי שליט"א, הרבי שליט"א, אין כמוך בעולם.
הרבי שליט"א, הרבי שליט"א, אוהבים אותך כולם.
והשיב לב אבות על בנים, בקירובם של כל היהודים,
באהבת ישראל ושנים-עשר הפסוקים
נביא במהרה את הגואל.
יחד, בלב אחד וכולנו פה אחד:
על ידי הרמטכ"ל הגדול מכולם
נתגבר על העולם!
הרבי שליט"א...
מחברי השיר המקורי נדהמים
כפי שיעידו השורות הבאות, השיר בגירסתו החסידית לא נשאר חתום בגבולות החסידים אלה הפך לשיר נפוץ ומוכר.
בגזיר העיתון הבא (מעריב, י"ח טבת תשנ"א) נכתב כך על נורית הירש, מלחינת השיר המקורי:
"אמא", קרא הבן, כשהקרינו בטלוויזיה תכנית על חסידי חב"ד, "בואי מהר, את לא מנגינה שלך?". האם, נורית הירש, טסה אל קומת הקרקע של הבית במושב גני-עם, ושמעה את החסידים שרים פה-אחד, למנגינת "ברבאבא" שלה: "רבי שליטא, רבי שליטא, אין כמוך בעולם. רבי שליטא, רבי שליטא, אוהבים אותך כולם". בבת אחת הוצפה תכלת עיניה בדמעות, "כי כאשר שיר הופך לנחלת העם – זה שכרי".
יורם טהרלב היה זה שכתב את המילים לשיר המקורי, וכך הוא כתב:
יום אחד ראיתי בטלוויזיה איך הרבי נכנס להתוועדות עם חסידיו וכולם פורצים בשיר הזה שמילותיו קצת "תוקנו": "רבי שליט"א, רבי שליט"א/ אין כמוך בעולם/ רבי שליט"א, רבי שליט"א/ אוהבים אותך כולם". השיר זכה לתפוצתו הגדולה בחסידות חב"ד אחרי שילדים בקייטנה של חב"ד (אולי בהשראת מדריכיהם) תיקנו אותו והתאימו אותו לצורכי הרבי.
כמו ששמעתי ששרים לרב ספרדי(ש"ס) כשהוא נכנס לשיעור.. שרו לו "יחי אדונינו..."
ותן לחכם ויחכם עוד