שלום לאופר | יום כ"ב אב ה׳תשפ״ב 19.08.2022

המתכון המושלם לרוגלך שגם ילדים יכולים להכין עם אמא

חתכו מהמרכז החוצה משולשים. גלגלו כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה הצר – והרי לפניכם "רוגלך" קטנים!
המתכון המושלם לרוגלך שגם ילדים יכולים להכין עם אמא
רוגלך. צילום: אליהו א.

חומרי הבצק:

4 כוסות קמח

30 גרם שמרים יבשים

1 1/4 חבילת מרגרינה

2 חלמוני ביצה

3 כפות סוכר

1/2 כוס מים פושרים

 

חומרי המילוי:

1 כוס סוכר

1/2 כוס אגוזים טחונים

ממרח שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. להפריד שני חלמונים ולהעביר לקערה. להוסיף לקערה את יתר חומרי הבצק ולבסוף את המים הפושרים.
  2. לושו מכל החומרים גוש בצק. בצלחת שטוחה פזרו מעט קמח והניחו עליה את גוש הבצק. כסו אותו והניחו במקרר לשעתיים בערך.
  3. הוציאו את הצלחת עם הבצק מהמקרר וחצו אותו לשני חלקים.
  4. פזרו מעט קמח על משטח והניחו את מחצית גוש הבצק (את הצלחת עם המחצית השנייה החזירו למקרר). פזרו קמח גם מעל לבצק, ובמערוך רדדו עלה בעובי אצבע.
  5. ערבבו בקערה קטנה את הסוכר עם האגוזים הטחונים. מרחו על העלה ממרח שוקולד, ומעליה פזרו חצי מתערובת האגוזים. הסוכר והאגוזים ידבקו וייצמדו לשוקולד.
  6. חתכו מהמרכז החוצה משולשים. גלגלו כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה הצר – והרי לפניכם "רוגלך" קטנים!
  7. הניחו את הרוגלך בתבנית משומנת במרחק מה זה מזה.
  8. הוציאו מהמקרר את המחצית השנייה של הבצק ועשו בו ככל אשר עשיתם בבצק הקודם.
  9. לאפות בתנור בחום בינוני עד לגוון זהוב.

בתיאבון!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.