שלום לאופר
|
יום כ"ב אב ה׳תשפ״ב
19.08.2022
המתכון המושלם לרוגלך שגם ילדים יכולים להכין עם אמא
חתכו מהמרכז החוצה משולשים. גלגלו כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה הצר – והרי לפניכם "רוגלך" קטנים!
רוגלך. צילום: אליהו א.
חומרי הבצק:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרים יבשים
1 1/4 חבילת מרגרינה
2 חלמוני ביצה
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים פושרים
חומרי המילוי:
1 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים טחונים
ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
- להפריד שני חלמונים ולהעביר לקערה. להוסיף לקערה את יתר חומרי הבצק ולבסוף את המים הפושרים.
- לושו מכל החומרים גוש בצק. בצלחת שטוחה פזרו מעט קמח והניחו עליה את גוש הבצק. כסו אותו והניחו במקרר לשעתיים בערך.
- הוציאו את הצלחת עם הבצק מהמקרר וחצו אותו לשני חלקים.
- פזרו מעט קמח על משטח והניחו את מחצית גוש הבצק (את הצלחת עם המחצית השנייה החזירו למקרר). פזרו קמח גם מעל לבצק, ובמערוך רדדו עלה בעובי אצבע.
- ערבבו בקערה קטנה את הסוכר עם האגוזים הטחונים. מרחו על העלה ממרח שוקולד, ומעליה פזרו חצי מתערובת האגוזים. הסוכר והאגוזים ידבקו וייצמדו לשוקולד.
- חתכו מהמרכז החוצה משולשים. גלגלו כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה הצר – והרי לפניכם "רוגלך" קטנים!
- הניחו את הרוגלך בתבנית משומנת במרחק מה זה מזה.
- הוציאו מהמקרר את המחצית השנייה של הבצק ועשו בו ככל אשר עשיתם בבצק הקודם.
- לאפות בתנור בחום בינוני עד לגוון זהוב.
בתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות