מערכת COL
|
יום ד' אב ה׳תשפ״ב
01.08.2022
מעדן: שיפודי בס צרובים בתיבול מתוק על מצע של בטטה מטוגנת
השף החב"די אלימלך לוין, מ"לוינס בוטיק חלבי", מגיש בכל יום בתשעת הימים מתכון דגים ייחודי בעקבות תשעת הימים שבהם לא אוכלים מאכלי בשר • והיום: שיפודי בס צרובים בתיבול מתוק על מצע בטטה מטוגנת
צילום: אבי לביא
המצרכים:
4-5 שיפודי יקטורי
פילה דג בס 250 גרם
20 מ״ל רוטב צי׳לי
15 מ״ל רוטב טריאקי
3 בצל שאלוט קצוץ
שמן קנולה
מלח פלפל
2 בטטה חתוך לקוביות
תערובת שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה:
מטגנים את הבטטה מניחים בקערה מוסיפים מלח ותערובת השומשום.
בסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט מטגנים קלות מוסיפים את הטריאקי ואת הצילי ומביאים לרתיחה.
פורסים את הדג לקוביות ומשפדים. מחממים מחבת וצורבים את השיפודים.
שמים מלח ופלפל, מניחים בתבנית, מוזגים מעל את הרוטב ואופים למשך 7 דקות.
מניחים בצלחת את הבטטה, מוסיפים מעל את השיפודים ומגישים.
לבריאות!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות