רעד בעמוד השדרה: הערות של הרבי הריי"צ להנהלת הישיבה
מאת דוד זקליקובסקי, ארכיון ליובאוויטש
במשך שנים רבות קיימה ההנהלה הרוחנית בישיבת תות"ל המרכזית 'יחידות' עם הרבי הריי"ץ (ובשנים לאחר מכן עם הרבי).
זו הייתה הזדמנות ייחודית להדריך אותם בסוגיות הנוגעות לניהול הישיבה, וגם להעיר ולכוון כשחשו על משהו שאינו מתנהל כדבעי.
הרב חיים מאיר בוקיעט, שהיה יו"ר ועד רבני ליובאוויטש, ר"מ בישיבת תות"ל המרכזית ב-770, ראש ישיבת ליובאוויטשער ישיבה, העלה כמה זכרונות שהיו לו מיחידויות אלו עם הרבי הריי"צ נ"ע:
1. כשהוא יושב בחלון משרדו, משקיף אל הרחוב, אמר הרבי כי הוא רואה את התמימים חוצים את איסטרן פארקווי באמצע הרחוב (בפרפרזה), "בכל פעם שאני רואה את זה, רעד יורד בעמוד השדרה שלי בעת הסכנה שבה הם מציבים את עצמם".
2. הרבי אמר להם שהוא רואה את התמימים הולכים לאכול צהריים וערב, אבל לא ארוחת בוקר. הם השיבו שהם אוכלים איזו עוגה ב-770 לארוחת בוקר. הרבי אמר שזה לא מספיק, והתלמידים צריכים לאכול ארוחת בוקר ראויה.
3. היו מביאים רשימה של התלמידים שצריכים שידוך. פעם אחת אמרו שהבחור בראש הרשימה נמצא שם הרבה מאוד זמן, "הוא בחור חסידי מאוד". הרבי הריי"צ הגיב: "אי אפשר לדעת מי הוא חסידי באמת, עד חמש שנים לאחר חתונתו".
4. תלמיד ישיבה הסתובב עם בגדים קרועים. אמר להם הרבי: "באירופה עובד היה הולך לעבודה עם בגדים קרועים. לכן, בזמנו, תלמיד ישיבה יכול היה ללכת גם כך. אבל כאן עובד הולך עם לבוש מתאים, אז גם בחור ישיבה צריכה ללכת ככה, כדי לא לגרום לחילול שם ה'".