רגע לפני שבועות: כמה עובדות שלא הכרתם על מאכלי חלב
8 עובדות על
מאכלי חלב
1
פרה מייצרת בממוצע 6.3 ליטר חלב ביום ו-350,000 כוסות חלב במהלך חייה.
2
פרה אוכלת כ-45 קילו של מזון מדי יום ושותה כ-50 ליטר מים.
3
החלב מכיל כמות רבה של סידן חשוב. כדי לקבל את כמות הסידן שיש בכוס חלב, נאלץ לאכול רבע כוס ברוקולי, שבעה תפוזים או שש פרוסות לחם חיטה.
4
זה אמנם נשמע מעט לא-שגרתי, אבל ישנם כמה עשרות מדינות בעולם, שלהם יש "משקה רשמי". אם אתם תושבים באחת מ-28 המדינות בארה"ב שיש להן משקה רשמי, רוב הסיכויים שהמשקה הרשמי של המדינה שלכם הוא חלב. מתוך 28 המדינות הללו, 21 מהן, בחרו לתפקיד את החלב.
5
צבעו הלבן של החלב נוצר בזכות השומן שבו. למרות שהחלב מורכב מכ-87% מים, שהם חסרי צבע, מולקולות השומן והחלבון הצפות בתוכו גורמות לו להיראות לבן.
6
להכנת חצי קילוגרם גבינה, דרושים 10 ליטר חלב.
7
שמתם לב שעל החלב שלכם כתוב "מפוסטר"? בזכות לואי פסטר, ביולוג צרפתי שחי לפני כ-150 שנה, החלב שאנו שותים היום אינו מכיל חיידקים. פסטר המציא שיטה להריגת החיידקים באמצעות חום גבוה, הידועה כ"פסטור", ושנעשה בה שימוש בייצור של משקים רבים, כמו יין לדוגמה.
8
התורה הקדושה נמשלה לחלב, על פי דברי הפסוק "דבש וחלב תחת לשונך". זהו אגב אחד הטעמים למנהג אכילת מאכלי חלב בחג השבועות.