להיט לשולחן החג: רול גבינות קריספי עם מתבל פסטו ורוטב
המצרכים (ל-10 מנות):
- עלי סיגר
- חציל בינוני
- 6 פטריות שמפיניון בינוניות טריות
- 250 גרם גבינת שמנת
- חצי ק"ג גבינת מוצרלה מגורדת או גבינה צהובה מגורדת
- כף פסטו
- חופן חמוציות קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור טחון
- כוס קמח
- רבע כוס מים
- לרוטב בצד: מתבל פסטו ורוטב צ'ילי
אופן ההכנה:
• חותכים את החציל לקוביות ומטגנים.
• קוצצים את הפטריות דק דק ומטגנים קלות.
• מניחים את החצילים והפטריות בקערה ומוסיפים את גבינת השמנת, גבינת המוצרלה או הגבינה הצהובה, פסטו, טריאקי, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה וחמוציות ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
• שמים בקערה קמח ומים ומערבבים היטב לרביכה סמיכה מאוד.
• מניחים כף גדושה מתערובת הגבינות בפינת עלה הסיגר, מקפלים פנימה את שולי הסיגר ומושחים את צידיו בתערובת הקמח והמים. מגלגלים ומושחים שוב בקמח ומים לסגירה סופית ומטגנים.
• מגישים עם רוטב צ’ילי ופסטו מעורבבים בצד.