מערכת COL | יום כ"ח אייר ה׳תשפ״ב 29.05.2022

דג סלמון ברוטב שאלוט טריאקי לצד בייבי תפוחי אדמה מדורה

בכל יום במרכז התקשורת החב"די, מיוחד לחג השבועות: אלימלך לוין, שף לוינס - בוטיק חלבי, מגיש מידי יום מתכון חגיגי לחג השבועות • היום: הדג שיפאר לכם את שולחן החג
דג סלמון ברוטב שאלוט טריאקי לצד בייבי תפוחי אדמה מדורה
צילומים: אבי לביא
המתכון מיועד ל-10 מנות.
 
מצרכים: 
 
לסלומון: 10 מנות דג סלמון טרי, ברוחב 3 ס"מ, 250 מ"ל 
 
רוטב טריאקי: 150 מ"ל רוטב צ'ילי, 5 בצלצלי שאלוט, חופן שומשום שחור, שמן
 
אופן ההכנה:
 
- קוצצים דק-דק את השאלוט.
- מחממים סיר עם מעט שמן.
- מטגנים את עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים למשך 10 דקות, עד לצמצום הרוטב. כשמוכן מניחים מעל הדג.
- מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 18 דקות. 
 
לבייבי תפו"א:
3 קילו בייבי תפו"א עם הקליפה, 2 שני שום כתושות, שמן זית, 2 כפיות כמון, 2 כפיות פפריקה מעושנת, מלח, פלפל.
 
אופן ההכנה:
- שוטפים את התפו"א, מניחים במגש.
- במקביל מניחים את מרכיבי התיבול בקערה.
- מערבבים היטב לפתיחת טעמים.
- שופכים מעל התפו"א ומערבבים היטב. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים ללא כיסוי למשך 40 דק'.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.