מערכת COL
|
יום כ"ח אייר ה׳תשפ״ב
29.05.2022
דג סלמון ברוטב שאלוט טריאקי לצד בייבי תפוחי אדמה מדורה
בכל יום במרכז התקשורת החב"די, מיוחד לחג השבועות: אלימלך לוין, שף לוינס - בוטיק חלבי, מגיש מידי יום מתכון חגיגי לחג השבועות • היום: הדג שיפאר לכם את שולחן החג
צילומים: אבי לביא
המתכון מיועד ל-10 מנות.
מצרכים:
לסלומון: 10 מנות דג סלמון טרי, ברוחב 3 ס"מ, 250 מ"ל
רוטב טריאקי: 150 מ"ל רוטב צ'ילי, 5 בצלצלי שאלוט, חופן שומשום שחור, שמן
אופן ההכנה:
- קוצצים דק-דק את השאלוט.
- מחממים סיר עם מעט שמן.
- מטגנים את עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים למשך 10 דקות, עד לצמצום הרוטב. כשמוכן מניחים מעל הדג.
- מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 18 דקות.
לבייבי תפו"א:
3 קילו בייבי תפו"א עם הקליפה, 2 שני שום כתושות, שמן זית, 2 כפיות כמון, 2 כפיות פפריקה מעושנת, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
- שוטפים את התפו"א, מניחים במגש.
- במקביל מניחים את מרכיבי התיבול בקערה.
- מערבבים היטב לפתיחת טעמים.
- שופכים מעל התפו"א ומערבבים היטב. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים ללא כיסוי למשך 40 דק'.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות