









מחשש לסלמונלה: שטראוס מורידה שוקולדים מהמדפים

בדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של ‘עלית’ העלו מספר דגימות של סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. כך הודיעה הבוקר (שני) חברת ‘שטראוס’.
חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכלוסיות רגישות החיידק עלול לגרום אפילו למחלה קשה.
שרות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי בדגימות שנמצאו, ובתיאום עמו החליטה החברה על הסרת מוצרי שוקולד רבים, שיאספו מן החנויות והצרכניות.
לרשימה המלאה:
טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) - מתאריך 1 באוקטובר 2022 ועד לתאריך 24.04.23
חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ'), עד חצות ומיני עדשים:
מתאריך 01.12.22 ועד לתאריך 01.04.23
חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג'י:
(פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד)
מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23
חטיף רבע לשבע:
מתאריך 1.05.22 ועד לתאריך 15.12.23
עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות:
מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22
וופל XL בטעם שוקולד:
מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23
בונבוניירות איחולים מתוקים:
מתאריכים הבאים בלבד 21.2.23 ,9.4.23
החברה מבקשת מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו.
