אובדן המזון בישראל בשנת 2020: בשווי 19 מיליארד שקלים
סך היקף אובדן המזון בישראל עמד בשנת 2020 על 2.5 מיליון טון, בשווי של 19.1 מיליארד שקלים – שהם כ-615 שקלים לחודש לכל משק בית בישראל, כך עולה מהדו”ח הלאומי לאובדן ולהצלת מזון, של עמותת 'לקט ישראל' להצלת מזון.
לפי הדו"ח, בשנת 2020 חלה ירידה של כ-50 אלף טונות באובדן המזון, בשל שינויים בהרגלי הצריכה בימי משבר הקורונה – עליה בהיקף הרכישות המקוונות, ירידה בהיקף הרכישות בשוקים הפתוחים ומעבר מצריכת מזון במקטע המוסדי שנסגר, לצריכת מזון בבית.
כ-50% מכלל המזון האבוד – 1.1 מיליון טון, הוא מזון בר-הצלה הראוי למאכל. לצד הנתונים החיוביים עולה כי 150 אלף איש נוספו למעגל אי-הביטחון התזונתי עקב המגיפה.
גידי כרוך, מנכ”ל עמותת ‘לקט ישראל’, הוסיף: "היתרון הגדול בהצלת מזון הוא היכולת לא רק לסגור את פער חוסר הביטחון התזונתי כולו בישראל ברבע מהתקציב, אלא שיש ביכולתה ליעל ולמנוע בזבוז משאבי טבע וייצור, לסייע בהפחתת פליטות ומזהמים ולחזק את המאבק במשבר האקלים הפוקד את העולם כולו".