הצלם ישראל ברדוגו שאוסר על שימוש בתמונותיו למיסיון - נתבע
הצלם הבינלאומי ישראל ברדוגו הגיש בחודש אוגוסט 2021 תביעה כספית נגד ‘החברה לכתבי קודש’ ונגד המנכ”ל ויקטור קלישר.
לפי דיווח של אבישי גרינצייג ב’גלובס’, ברדוגו הגיש את התביעה לאחר שגילה כי המוסד המיסיונרי השתמש ארבע פעמים בתמונות העיר העתיקה שצילם, ללא תשלום או מתן קרדיט.
ברדוגו דרש פיצוי וצו המורה על הסרת הפרסומים.
אלא שלפי הדיווח, ‘החברה לכתבי הקודש’ החליטה להגיש נגד ברדוגו תביעה שכנגד. לטענתה, המדיניות של הצלם ברדוגו מנוגדת לחוק “איסור על הפליה במוצרים”. בחנות האינטרנטית של ברדוגו נכתב: “אין לעשות שימוש בתצלומים בפרסומים המכילים תוכן אנטישמי, אלימות או מיסיונריות”.
לטענת המוסד המיסיונרי, מדיניות האוסרת על שימוש בתצלומים לצרכי מיסיון מהווה “מדיניות פסולה, מפלה ואין לה מקום במשטרים דמוקרטיים”. לטענתה, ברגע שברדוגו פתח את שערי החנות האינטרנטית שלו – הוא לא רשאי לבצע סלקציה.
בכתב התביעה נכתב: “הנתבע שכנגד אינו יכול לאחוז במקל בשני קצותיו: צד אחד לזעוק שגזלו ממנו את פרנסתו, עשקו אותו, הפרו את זכויות היוצרים… ומאידך התובע בעצמו מפרסם פרסום ועושה סלקציה למי מותר לעשות איזה שימוש ביצירות שלו”.
עו”ד רייזי לבנהרץ-ברדוגו, המייצגת את חברת ברדוגו גרופ בע”מ, מסרה בתגובה ל’גלובס’: “אנו מעניקים שירותי מדיה ללקוחותינו מבלי לבחון דת או מוצא. בתוך כך וכחברה הפועלת בשוק הבינלאומי אנו לא מאשרים שימוש ביצירות לצרכי אלימות והטפה להמרת דת, כפי שאסורה בישראל ובמרבית מדינות העולם. תביעת הסרק שהוגשה נגדנו היא בעלת חשיבות שכן היא צפויה להעמיד במבחן את סכום ההוצאות אשר יש לפסוק לזכות בעל דין אשר הוטרד בתביעת בדים”.