שנהיה לראש: הישראלים צרכו כ-166 אלף טונות דגים בשנה
מה הם המאכלים הפופולאריים לקראת ראש השנה ומה כמות הצריכה שלהם?
משרד החקלאות פרסם בתחילת השבוע את נתוני הצריכה של ישראל, מהם עולה כי אנחנו שיאני העולם בצריכת בשר עוף, ובשבוע הקניות לראש השנה הצריכה עולה בכ-40%.
הצריכה של עוף בישראל עומדת על כ-64 ק”ג לנפש בשנה, ובענף העוף המקומי פועלים כ-500 מגדלים. זאת, בעוד הצריכה במדינות ה-OECD נאמדת בכ-32 ק”ג לנפש בשנה.
ארה”ב מדורגת במקום השני, עם כ-51 ק”ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד בכ-15 ק”ג לנפש בלבד.
בשנת 2020, צרך הישראלי הממוצע כ-18 ק”ג דגים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג עולה הצריכה הממוצעת של הדגים בכ-63%.
בשנת 2020 כולה נצרכו כ-166 אלף טונות דגים. כ-90% מהדגים הנצרכים בישראל הם מיובאים, ברובם דגים קפואים, ורק כ-15 אלף טונות הם מייצור מקומי, לו שלושה מקורות – בריכות הדגים כ-11 אלף טונות, חקלאות ימית כ-3,500 טונות, ודיג בים התיכון ובכנרת כ-900 טונות.
הישראלי הממוצע צורך כ-6.1 ק”ג רימונים לנפש בשנה, זאת כאשר בשבוע לפני ערב החג נמכרים כ-12% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה.
בשנת 2020 צרך הישראלי הממוצע כ-15.5 ק”ג תפוחים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג צורכים כ-68% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך ימות השנה.