מעניין: ככה מייצרים את השטרות שאנחנו מחזיקים בארנק שלנו
תתפלאו לגלות:
איך מייצרים את השטרות שאנחנו מחזיקים בארנק?
בכל יום עוברים תחת ידינו שטרות ומטבעות רבים. תארו לעצמכם איזה מסלול עובר שטר של כסף מאז יציאתו מהדפוס לראשונה, ועד שהוא מתבלה ונשלח לגריסה. הוא עובר אלפי ידיים, בין אנשים פרטיים ובתי עסק, מופקד בחשבונות בנק ונפלט בכספומט, שוב ושוב ושוב.
// ממה מייצרים את השטרות?
הנייר ממנו עשויים השטרות, עשוי מכ-90 אחוזים של כותנה. זהו נייר מיוחד המיוצר בפסי ייצור ייחודיים לשטרות כסף. איכותו של הנייר מאפשרת לו לשרוד עשרות שנים בטרם הוא מתבלה ומוצא את דרכו החוצה.
// ומה באשר לסוגיית הזיוף?
ובכל זאת, על מנת למנוע את רובם של הזיופים מצוידים השטרות באמצעי הגנה מיוחדים, קשים ביותר לזיוף, אשר חושפים בדרך כלל את השטרות שאינם מהימנים.
בישראל, ניתן למנות סימני בטיחות רבים לסימון השטרות. הסימנים השונים נחלקים לשלשה סוגים: סימנים הניכרים בעת הטיית השטרות; סימנים הניכרים שעה שנוגעים בשטרות; סימנים הניכרים בראיה רגילה. בכל שטר מסדרת השטרות האחרונה שהוציא בנק ישראל, ישנם לפחות שמונה סימני בטיחות שונים.
לאחר שועדה מיוחדת בוחרת את עיצוב השטרות, מכין בית הדפוס את הגלופות לצורך ההדפסה. בד בבד שוקדים על הכנת הנייר המשמש מצע לשטרות. כאמור, עשוי הנייר ברובו מכותנה כדי שיוכל לשמש זמן רב בטרם יתבלה ויועבר לגריסה.
// הדפסה והפצה
לאחר ההדפסה השטרות נחתכים מהגיליונות ונארזים בחבילות. מבית הדפוס עוברים השטרות לבנקים השונים, ומשם - לקהל הרחב.
קרדיט תמונות: shutterstock