שאלה את הרבי: איך עדיף לתת צדקה. זה היה המענה שקיבלה
צדקה - מהו האופן הרצוי לחלוקת הכספים?
מכתב מהרבי, במענה לשאלה בנוגע לאופן וזמן חלוקת כספי צדקה. כך כותב הרבי:
"במענה למכתבו . . בו שואל דעתי, האם לחלק את הכסף לצדקה, או לעשות קרן קבועה.
"בכלל נכון וטוב יותר לחלק, שאז משתמשים בכל הכסף בפועל, כפי הוראות חכמינו זכרונם לברכה, שכאשר הקדוש ברוך הוא נותן אפשרות לקיים מצוה, לא צריכים לדחות זאת למועד מאוחר יותר (בנידון שלו, שזו תהיה רק 'קרן' וישתמשו רק עם הפירות).
"בהתאם להוראת מאמר רבותינו זכרונם לברכה האמור, גם מובן שיחלק כעת בעצמו חלק גדול מהכסף, ומה שיותר גדול, ושודאי יחולק כרצונו, וגם מצוה שאפשר לעשות בעצמו, אין לעשותה על ידיי שליח, ובהוספה לאמור, החלוקה בעצמו היא סגולה לאריכות ימים ושנים טובות.
"גם חובתי (וזכותי) להדגיש, שדבר ראוי, ויותר מאשר טוב, שחלק מהכסף מתן להדפסת הספרים של רבותינו נשיאינו זצוקללה״ה נבג"מ זי"ע, שזו זכות נצחית, שבכל פעם שילמדו בספרים, אלו שנתנו את האפשרות להדפסת הספרים, יש להם הרי זכות וחלק בלימוד, ואם רק מזכירים את השמות היהודיים בתוספת שמות ההורים בדף בסוף הספר (יש ואנשים מסוימים לא מעונינים למסור את שמות המשפחה, שלא להביא עין הרע ח״ו וכדומה, אבל אין לכך קשר להזכרת השמות בלשון הקודש, שזה הרי לא אומר מיהו) הרי הלומד בספר מזכיר את השמות.
"והשם יתברך המשגיח על כל אחד ואחת בהשגחה פרטית ינחהו בכל האמור כפי שטוב באמת, טוב אמיתי, ולאורך ימים ושנים טובות, כל אחד מכם יעשה למען עניני יהדות תורה ומצוה מתוך מנוחה שמחה וטוב לבב".
מקור: תרגום מאגרות קודש ח"כ ע' קיז ואילך
מוגש ע"י מכון 'אור החסידות' • העתקת המכתב באישור מהוצאת ספרים קה"ת