מי שנרשם בתשפ"ב, יגוייס רק בתשפ"ז? העסקן עושה סדר
ביום שלישי הקרוב, י"ד סיון יום אחרון לנרשמים ל'קבוצה תשפ"ב' במסגרת הסכם ישיבות חב"ד עם צה"ל.
העסקן ונציג הישיבות מול הצבא, ר' מאיר אשכנזי עושה סדר בנושא, בראיון לרדיו COL בהגשת הרצל קוסאשוילי.
הרצל: תן לנו סקירה קצרה על הסכם ישיבות חב"ד וצה"ל?
העסקן ר' מאיר אשכנזי: "ההסכם מאפשר לבחורים לנסוע ללמוד ב'קבוצה' ולהשאר שנה-שנתיים בשליחות או לימודים לאחר מכן, ולדחות את הגיוס לסביבות גיל 25-26, שאז מרבית הבחורים כבר יהיו נשואים. גם הגיוס בשלב כזה יהיה מותאם, בהתאם למקום המגורים, מצב משפחתי, קרבה לבית וכו'.
בכל שנתון נרשמים בין 200 ל-250 בחורים. למעשה המסלול הוא צבאי, ובחור ישיבה שמעוניין יכול להצטרף אליו".
האזינו לראיון המלא>>>
מי שלא נמצא במסלול ורוצה לנסוע לקבוצה? ומה לגבי ישיבות חב"ד שהתנגדו למהלך? הבחורים שלומדים שם יכולים להצטרף?
"אין לזה קשר לישיבה זו או אחרת, כאמור זה מסול צה"לי שנבנה בתיאום עם מרבית הישיבות, בהתאם לצורך שעלה ולמנוע מצב שבחורים שיוצאים ללמוד בחו"ל יאבדו את מעמדם כבני ישיבה ויגוייסו או יחשבו כעריקים. כיום אנחנו עשור לאחר שהחל ההסכם, ושנה שישית בקונספט הקיים. כמובן שיש ישיבות שיותר שתפו פעולה, ויש ישיבות שפחות.
"כל ישיבות חב"ד מוכרות לשם כך בצבא, וכל בחור שרוצה יכול להצטרף. אציין שיש גם בחורי ישיבה שאינם מחסידי חב"ד דווקא, כגון בחורים חסידיים שמעוניינים לנסוע ללמוד בישיבה ליד האדמו"ר שלהם בחו"ל, שגם הם מצטרפים."
בחור שחוזר מ'קבוצה', מתי הוא אמור להתגייס?
"זה מסלול שפחות קשור בגילאים, אלא לפי שנתון. המסלול מאפשר ללמוד בחו"ל שנתיים, לא דווקא במסגרת 'קבוצה', ולאחר מכן במשך שנה וחצי להמשיך ללמוד בכולל או ישיבה, לאחר מכן מסלול צבאי של לימוד 20 חודש בישיבה ורק אז הבחור יגוייס. כלומר, מי שנרשם לקבוצה תשפ"ב, יגוייס בפועל רק באמצע תשפ"ז."
למקרה שפספסתם
הצבא אינו מקום לבחור חסידי