אם כבר 'ונהפוך הוא': שני מתכונים לקינוחי 'ונהפוכו'
השליחה מינדי שמרלינג, תל אביב
החג הכי שמח בשנה, חג של משלוחי מנות, סעודות חגיגיות והרבה השקעה.
אצלנו בתל אביב, פורים הוא מרתון.
שמתחיל כבר שבוע לפני, כשחברי הקהילה מתחילים לארוז את משלוחי המנות למבצעים, ממשיך בחלוקה לצוותות והקמת חפ"ק מסודר עם כל הציוד בישיבה, ישיבת חב"ד ליובאוויטש ת"א חזון אליהו. כך שברגע שמסתיימת קריאת המגילה בחורי הישיבה יוצאים לכל הכיכרות המרכזיים בעיר ומקיימים בהם קריאות מגילה בלי הפסקה.
מאוד מרגש לראות אלפי יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות מגיעים, מחופשים בתחפושות שונות ומשונות, ומקיימים את מצוות החג בהתלהבות גדולה.
בשנים רגילות, לקראת השקיעה מסיימים כולם בזריזות לקפל את הציוד ומגיעים אלינו הביתה לסעודת פורים חגיגית, שהופכת מהר מאוד להתוועדות חסידית ונמשכת עד השעות הקטנות של הלילה.
לסעודה מגיעים גם הרבה מבוגרי הישיבה מקרוב ומרחוק יחד עם בני משפחתם, מגיעים שכנים מהבניין ומהשכונה, אנשים נכנסים ויוצאים, הדלת פתוחה והשמחה גדולה.
בכל שנה יש רגעים בהתוועדות שבהם ההרגשה היא שכל הבית רוקד ותמיד נראה לי שקירות הבית מתרחבים כי אחרת אי אפשר להבין כיצד נכנסים יותר ממאה איש אלינו לסלון, ואיש לא אומר שצר לו המקום.
בשנה שעברה בפורים כבר התחילה הקורונה, אבל כמו כולם עוד לא בדיוק ידענו מה זה אומר. סעודת הפורים התקיימה בביתנו כרגיל, והפכה להתוועדות שנמשכה כמעט עד הבוקר. רק אחר כך הבנו את גודל הנס, שלמרות ריבוי המשתתפים הכל עבר בשלום ב"ה.
והשנה הכל שונה. מרתון קריאות המגילה מתקיים ביתר שאת וביתר עוז ע"י בחורי הישיבה, תוך הקפדה על כל הנהלים. אוהל מגילה פתוח נבנה ברחבת הסינמטק, ומוקדי מגילה פתוחים הוקמו בכיכר הבימה, כיכר דיזנגוף וכיכר רבין לטובת אנשי תל אביב שיזכו לקיים את מצוות החג כהלכתם.
את סעודת הפורים המסורתית נצטרך גם כן לערוך באופן שונה. עם פחות משתתפים. והלוואי שבזכות מבצע פורים שנערך בכל השטורעם, והופך את תל אביב לעיר הקודש. נזכה בקרוב ממש לנהפוכו אמיתי בגאולה האמיתית והשלימה וכבר היום נחגוג כולנו יחד בסעודת פורים ענקית בירושלים הבנויה.
•
ואם כבר נהפוכו, משתפת אתכם בשני רעיונות לקינוחי נהפוכו שמתאימים תמיד ובמיוחד לפורים.
1. עוגת גבינה פרווה
המתכון של עוגת הגבינה הפרווה נוצר אחרי שכמה פעמים התארחו אצלנו בנות מהמדרשה שלנו בית שושנה ומקורבות שהם טבעוניות, מהם למדתי על גבינות לא חלביות ואז עלה בדעתי הרעיון לנסות להכין בתור קינוח לשבת עוגת גבינה פרווה, הפעם הראשונה היתה פחות מוצלחת אבל הניסיון השני שבו ציפיתי את העוגה במלית אוכמניות יצא נפלא והפך לקינוח פופולרי בשבתות בביתנו, בפרט שההכנה של העוגה נמשכת פחות מחמש דקות.
המוצרים לעוגת הגבינה אוכמניות פרווה:
בסיס ביסקוויטים עגול מוכן לעוגה
1 קופסת גבינת סויה בטעם טבעי
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 קרם קוקוס או חצי מיכל שמנת צמחית
1/2 מיכל מלית אוכמניות
הוראות הכנה
לערבב היטב גבינת סויה , ביצים וסוכר
לשפוך על הבסיס ולאפות בערך 20 דקות בחום בינוני עד שמתייצב
אחרי שהעוגה אפויה:
לערבב את שמנת הקוקוס או השמנת צמחית עם מלית האוכמניות ולשפוך מעל העוגה
לשמור במקרר.
•
המתכון השני: גלידת נהפוכו
הוא בעצם לא מתכון, אלא תחליף משמח לעוגת יום הולדת.
זה היה בשבת בה הסתבר שאחת האורחות חוגגת יום הולדת, אבל לא היתה עוגה מתאימה לחגיגה. ניסיתי לחשוב על רעיון יצירתי, איך נייצר עוגת יום הולדת בשבת כשאין עוגה. תוך כדי מחשבות הוצאתי מהמקפיא את הגלידה הקנויה שנועדה להיות הקינוח. הגלידה היתה כל כך קפואה שלא הצלחתי לחתוך אותה אז הפכתי אותה בשלמותה על מגש כדי שיהיה קל יותר לחלק ופתאום הבנתי שיש כאן עוגת יום הולדת מושלמת.
השארתי את הגלידה שלימה על המגש
חתכתי פירות, בננות, סוכריות שוקולדים וופלים כל מה שמצאתי באותו רגע במטבח
פיזרתי הכל על הגלידה
זה היה נראה נפלא
הגשנו אותה כך לשולחן בתור עוגת יום הולדת, השמחה של בעלת יום ההולדת ושל כל המשתתפים היתה כל כך גדולה שמאז במקום לטרוח ולהכין עוגות יום הולדת אני קונה גלידה, הופכת על מגש גדול, מקשטת בכל מה שיש בבית ומגישה.
אחרי פורים כשהבית בכל מקרה מלא בממתקים זו הזדמנות לנסות את גלידת הנהפוכו, גם אם אין סיבה למסיבה.
סתם כך כדי לגרום לכל בני הבית שמחה.
שבת שלום, פורים שמח
ששמחת הפורים תמשך על כל השנה כולה!
נ.ב. אם הכנתם גלידה נהפוכו אשמח לקבל תמונה