צבי סופר
|
יום י"ד שבט ה׳תשפ״א
27.01.2021
מתכון למרק אפונה טעים ומזין, שיחמם לכם את החורף
בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח • י. ריבקין מכפר חב"ד מגיש מתכון למרק אפונה סמיך וטעים, שיחמם לכם את החורף • נסו את זה בבית
מרק אפונה
מצרכים:
1 בצל
3 גזרים
4 שיני שום
1 וחצי כוס אפונה יבשה (לא קפוא)
1 צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מים עד רוב הסיר
תבלינים:
פפריקה
כמון
חוויאג'
הוראות הכנה:
1. מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים את הגזר והשום הקצוצים ומטגנים לעוד 3 דקות. מוסיפים תבלינים (חוץ מהמלח!) ואת האפונה.
2. מוסיפים מים עד לסוף הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והמלח וממשיכים לבשל כ-10-15 דקות נוספות ומורידים מהאש.
בהצלחה ובתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות