צבי סופר
|
יום ז' שבט ה׳תשפ״א
20.01.2021
טעים במיוחד: מתכון קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה
בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח • י. ריבקין מכפר חב"ד מגיש מתכון קל הכנה שילדים יוכלו להתמודד איתו בקלות, וגם ילקקו את האצבעות: חציל בטחינה עם 'טוויסט' מעניין: קבב דגים • נסו את זה בבית
קבב דגים עם חציל וטחינה
מצרכים:
עיסת דגים:
4 דגי פילה מושט או חצי קילו דג טחון
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
1 בצל
6 שיני שום
1 ביצה
כפית פפריקה
כפית פלפל שחור
מלח
כף פירורי לחם
חציל עם טחינה:
1 חציל
טחינה
הוראות הכנה:
- טוחנים את הדגים (אם בחרתם לקחת 4 דגי מושט) והירקות (חוץ מהחציל) דק דק, ומוסיפים את כל המרכיבים לקערה. מערבבים עד שיוצאת עיסה אחידה.
- מחממים שמן במחבת\מחבת פסים, לוקחים כדור קטן ומרדדים אותו למקל קטן ועבה בצורת קבב ומניחים על השמן הרותח. מטגנים על כל אחד מהצדדים בערך כ-2 דקות עד שישחים. כשהקבבים מוכנים להוציא ולהניח נייר סופג.
- מחממים תנור ל-270 מעלות ומכניסים את החציל ל-25 דקות. לאחר מכן מוציאים את החציל וחותכים באמצע - לשתיים. מזלפים טחינה על החציל, מניחים את הקבבים על החציל ומזלפים בטחינה מעל.
בהצלחה ובתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות