שלמה מן | יום א' שבט ה׳תשפ״א 14.01.2021

אין ילד שלא יאהב את זה: מתכון קליל לדג מצופה וצ'יפס עסיסי

בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח • י. ריבקין מכפר חב"ד מגיש מתכון קל הכנה שילדים ממש אוהבים: חתיכות דגים מצופים ליד צ'יפס כמו שמעולם לא טעמתם • נסו בבית על הילדים ולא תצטערו
אין ילד שלא יאהב את זה: מתכון קליל לדג מצופה וצ'יפס עסיסי
דגים מצופים וציפס עסיסי. התוצאה

פיש אנד צ'יפס

מצרכים:

4 פילה מושט (אמנון) בלי עור

5 תפוחי אדמה

2 בטטות

1 צלחת עם קמח

לטמפורה (ציפוי לדג):

1 כוס קמח

חצי כוס קורנפלור

כף אבקת סודה לשתייה

1 ביצה

1 כוס סודה

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה:

> חותכים את הפילה דג לקוביות גדולות ומערבבים את כל חומרי הטמפורה בקערה.

> מחממים מחבת עם הרבה שמן, מקלפים את הבטטה והתפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ומכינים צ'יפס במחבת. כשהצ'יפס מוכן מוציאים אותו לנייר סופג ומניחים בצד.

> מחממים שוב שמן במחבת שטיגנו בה את הצ'יפס. טובלים כל קוביית דג בקמח, בכדי שיהיה יבש, וטובלים בטמפורה שיהיה עטוף בטמפורה מכל הצדדים ומניחים במחבת חמה עם שמן (כדאי עם אותה מחבת שטיגנתם את הצ'יפס כי זה נותן טעם).

> מטגנים כל צד במשך כ-2-3 דקות עד שיהיה זהוב (קצת חום) משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. מערבבים את הצ'יפס עם הקוביות דגים.

בהצלחה ובתיאבון.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.