שלמה מן
|
יום א' שבט ה׳תשפ״א
14.01.2021
אין ילד שלא יאהב את זה: מתכון קליל לדג מצופה וצ'יפס עסיסי
בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח • י. ריבקין מכפר חב"ד מגיש מתכון קל הכנה שילדים ממש אוהבים: חתיכות דגים מצופים ליד צ'יפס כמו שמעולם לא טעמתם • נסו בבית על הילדים ולא תצטערו
דגים מצופים וציפס עסיסי. התוצאה
פיש אנד צ'יפס
מצרכים:
4 פילה מושט (אמנון) בלי עור
5 תפוחי אדמה
2 בטטות
1 צלחת עם קמח
לטמפורה (ציפוי לדג):
1 כוס קמח
חצי כוס קורנפלור
כף אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
1 כוס סודה
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
> חותכים את הפילה דג לקוביות גדולות ומערבבים את כל חומרי הטמפורה בקערה.
> מחממים מחבת עם הרבה שמן, מקלפים את הבטטה והתפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ומכינים צ'יפס במחבת. כשהצ'יפס מוכן מוציאים אותו לנייר סופג ומניחים בצד.
> מחממים שוב שמן במחבת שטיגנו בה את הצ'יפס. טובלים כל קוביית דג בקמח, בכדי שיהיה יבש, וטובלים בטמפורה שיהיה עטוף בטמפורה מכל הצדדים ומניחים במחבת חמה עם שמן (כדאי עם אותה מחבת שטיגנתם את הצ'יפס כי זה נותן טעם).
> מטגנים כל צד במשך כ-2-3 דקות עד שיהיה זהוב (קצת חום) משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. מערבבים את הצ'יפס עם הקוביות דגים.
בהצלחה ובתיאבון.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות