טעים ומשביע: מתכון קליל לסגר של רביולי גבינות ברוטב עגבניות
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח
13 חלמוני ביצים (הצהוב)
רבע כפית מלח
כף שמן זית
למילוי גבינות:
שלושת רבעי חבילת בולגרית
10 פרוסות גבינה צהובה
חצי חבילת גבינה לבנה
לרוטב עגבניות:
4 עגבניות
1 בצל גדול
7 עלי בזיליקום
4 כפות שמן זית
1 חבילת רוטב עגבניות
1 כפית מלח
1 כוס מים
הוראות הכנה:
> מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד שיצא בצק אחיד ולא דביק. שמים את הבצק בקערה ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. בזמן שהבצק במקרר מערבבים את הגבינות בקערה עד שיצא עיסה בלי גושים גדולים.
> מוציאים את הבצק מהמקרר ולוקחים ממנו כדור בינוני ובעזרת מערוך מרדדים אותו לעלה דק. שמים בערך כפית מלאה מהתערובת גבינות ושמים במרכז העלה ומורחים את הגבינה לאורך כל העלה וסוגרים אותו מצד לצד לרוחב וסוגרים חזק בעיקר בפינות
> מרתיחים מים בסיר עד שיהיה בועות ומכניסים בערך 4 רביולי כל פעם ומבשלים כ2-3 ומוציאים לצלחת.
> מטגנים בצל בשמן זית על להשחמה. אחרי השחמת הבצל שמים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים כ10 דקות. מומלץ לטחון את הרוטב בעזרת בלנדר ידני.מגישים את הרוטב עם הרביולי וקצת כוסברה מעל
בתיאבון ובהצלחה.