טעים ברמות וכל כך קל להכנה: הנה מתכון למאפה גבינות מטוגן
מאפה גבינות מטוגן
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח
1 וחצי כפות שמרים
כף סוכר(אפשר תחליף סוכר)
מלח
כף שמן זית
2 כוסות מים פושרים
לתערובת גבינות:
שלושת רבעי קופסא בולגרית
חצי קופסא של גבינה לבנה
10 פרוסות(יחידות) גבינה צהובה
לרוטב פסטו:
חבילת עלי בזיליקום
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
לטיגון:
חמאה
שמן זית
הוראות הכנה:
> בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים. את המים מוסיפים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אם יצא דביק - מומלץ להוסיף קמח). לכסות את הקערה ולתת לבצק לתפוח במשך כ-45 דקות.
> מכינים מהבצק כדורים קטנים ומועכים אותם לצורת פיתה קטנה, ומרדדים עם מערוך כך שיצא כמו עלה דק.
מערבבים את כל חומרי תערובת הגבינות עד שהגבינות מתפוררות ונהיות עיסה אחידה.
לוקחים בערך כף מהתערובת גבינה ושמים במרכז של עלה הבצק ומורחים על כל עלה הבצק וסוגרים אותו מקצה לקצה לאורך ובצדדים כך שיצא כמו חצי ירח (חשוב מאוד לסגור את כל הפינות והצדדים שהגבינה לא תצא החוצה).
> מחממים מחבת וממיסים בו חמאה עם שמן זית (על אש נמוכה כי החמאה נשרפת מאוד מהר. לא נורא אם נשרף קצת) מכיניסים את המאפים ומטגנים במשך כ-5 דקות בערך על כל צד, עד שיהיה זהוב משני הצדדים, אז מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
> לוקחים את כל מרכיבי הרוטב פסטו וטוחנים במעבד מזון עד שזה יהיה קצוץ מאוד. מניחים את הרוטב פסטו על המאפים ומגישים.
בתיאבון ובהצלחה.