כשקטלוג ספרי קה"ת, מהדורת שנת תשי"ח, הגיע למשרד הנשיא
יצחק בן צבי, מי ששימש כנשיא מדינת ישראל השני, זכה לשורה של מכתבים מיוחדים מהרבי.
אחד מהם, אולי המפורסם ביותר שבהם, הוא זה שבו תיאר הרבי בפניו את חלום ילדותו. "מיום הלכי ל'חדר' (בית הספר), ועוד קודם לכן, התחיל להתרקם בדמיוני ציור גאולה העתידה – גאולת עם ישראל מגלותו האחרון", כתב הרבי לבן צבי.
"גאולה כזו ובאופן כזה שעל ידה יהיו מובנים ייסורי הגלות הגזרות וההשמדות, וכחלק מעתיד מזהיר זה וכחלק מגאולה זו יהיה "נשיא זה מלך, לא נשיא שבט - אלא שאין על גביו אלא השם אלקיו. והכל יהיה באופן אשר בלבב שלם ובהבנה מלאה יֵאָמֵר ביום ההוא "אודך השם כי אנפת בי (אודה לך אלוקים על שכעסת עליי)".
באותו מכתב (מתאריך י"א ניסן תשט"ז, שהודפס באגרות קודש חלק י"ב), הסביר הרבי לבן צבי מדוע אינו פונה אליו בתואר נשיא. "אפשר שפסקא הבאה להלן צריכה היתה לבוא בראש המכתב, והיא - בקשת סליחה על שפתחתי מכתבי בלי להקדים תוארים וכו'", כתב לו הרבי קודם שתיאר את עניינו של הנשיא, המלך המשיח. "יכולתי להשתמש במילה זו מן השפה ולחוץ, אבל כיון ששמעתי אשר כבודו אמיתי הוא - לא רציתי לכזב בנפשי, ואתו הסליחה".
ערב 'חג הספרים', ה' טבת, מפרסם מרכז התקשורת החב"די COL מסמכים שהונחו על שולחנו של בן צבי בשנים מאוחרות יותר בח"י באלול תשי"ח - מסמכים שנשלחו בידי ה"ועד להפצת ספרי קה"ת" ובהם הצעה בעבורו לרכוש ספרים.
"הננו מרשים לעצמנו לפנות לכבודו ולהציע לו להעשיר את ספרייתו בספרי חב"ד", נפתח המכתב.
"בהם [בספרים] מתבארים יסודות חסידות חב"ד והשקפתה על בעיות אלקות, עולם ונפש. וכן מספקים חומר רב למחשבה תורנית מקורית והדרכה בתפקיד האדם הישראלי עלי חלד".
המכתב לבן צבי
למכתב, שנחתם באיחולים לשנה טובה ומתוקה, צורפה רשימה חלקית של ספרי קה"ת ומחיריהם וכן טופס הזמנה.
בראשית הקטלוג הובאה הקדמה קצרה על אודות ארגון קה"ת, שסקר את השתשלותו.
"יותר משלוש מאות ספרים וקונטרסים נדפסו מאז (יסוד קה"ת), שנתפשטו בכל תפוצות ישראל. מהם שהודפסו כמה פעמים אחרי שמהדורות ראשונות אזלו מן השוק", נכתב בין היתר בהקדמה.
"הקונטרסים, הספרים והחוברות כולם כאחד מצטיינים בצורתם ותכנם ועשו להם שם גדול בעולם הספר".
בהמשך ההקמה מפורטים שלושת הסוגי הספרים שהובאו בקטלוג. הסוג הראשון - ספרים בהוצאת המל"ח. על שפות הספרים נכתב: "מופיעים בלשון הקודש, באידיש, אנגלית וצרפתית, ובקרוב עומדת להיפתח גם מחלקה ספרדית".
הסוג השני - בעיקר ספקי 'אוצר החסידים' - ספרי רבותינו נשיאנו. הסוג השלישי כולל הוצאות שונות.
לצד כל ספר בקטלוג הובא הסבר קצר על תוכנו וכן מחירו בלירות.
מהספרים של הרבי, אגב, היה קיים אז לרכישה רק - הגדה של פסח, ספר התולדות של הרבי המהר"ש, קובץ 'היום יום' וקובץ מאמרים ושיחות.
לקטלוג צורפה אף 'הנחה' משיחת הרבי בהתוועדות שבת מברכים החודש אלול של שנת תשי"ב - שיחה שיצאה לאור והופצה בישראל בידי את"ה וצעירי חב"ד בכפר חב"ד.
וכן אולי מומלץ לעבור על רשימת הספרים בקטלוג מעניין מאוד!! שדווקא אולי האפקטיביות של קטלוג ממוקד מסוקר בתמציתיות ושכל ספר בו כמעט קולע בול לעבודה פנימית ולחשיבה והשקפה חסידית מהותית הרי קטלוג כזה יש בו אולי הצלחה גדולה יותר להפצת המעיינות.
סתם אולי המלצה לקה"ת לשחזר דבר דומה לזה..?.. לא תמיד כל חסיד יודע איזה ספר הוא
צריך לדעת מה לפרסם וכיצד לעשות כל דבר כדי לא לרחק יהודים מתורת הבעל שם טוב ח"ו.
תתעדכן בבקשה!