טעים, משביע וקל להכנה: מתכון לקציצות בשר ממולאות כרובית
קציצות ממולאות כרובית
מצרכים:
> לכרובית:
1 כרובית
רבע כוס מיץ לימון
שמן לטיגון
> לקציצות:
1 חבילת בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
3 ביצים
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
כף חרדל (לא חובה)
> לרוטב קציצות:
8 עגבניות קצוצות
5 כוסות מים
1 בצל גדול קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור כוסברה
כף אבקת חרדל(לא חובה)
כפית כמון
2 כפות פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 שיני שום קצוצות
1 קופסה רסק עגבניות
הוראות הכנה:
> מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרובית כ-5 דקות (מחשש חרקים).
> מחלקים את הכרובית לראשי כרובית קטנים ומטגנים את ראשי הכרובית במחבת עם שמן עד להזהבה של ראשי הכרובית. אחרי הזהבה מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון ומלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן עד שראשי הכרובית יהיו רכים ומסירים מהאש. טוחנים את ראשי הכרובית עד שיהיו פירורים.
> מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים כעשר דקות.
בזמן שהרוטב מתבשל מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה.
מכינים מהבשר כמו פיתות ומכניסים לתוך כל "פיתה" בשר פירורי כרובית וסוגרים את ה"פיתה" בשר לקציצה כך שהכרובית תהיה מבתוכו ולא מבחוץ.
> אחרי 10 דקות בישול של הרוטב מכניסים את קציצות הכרובית לרוטב ומערבבים. מבשלים כ 30\35 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית\קטנה עד שהבשר רך ומסירים מהאש.
בתיאבון ובהצלחה.