שלמה מן | יום כ"ג כסלו ה׳תשפ״א 09.12.2020

טעים, משביע וקל להכנה: מתכון לקציצות בשר ממולאות כרובית

בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח • י. ריבקין מכפר חב"ד, מגיש מתכון קל הכנה לקציצות בשר מליאות כרובית • הפספוס יהיה שלכם אם לא תנסו את זה
טעים, משביע וקל להכנה: מתכון לקציצות בשר ממולאות כרובית
התוצאה (באדיבות המצלם)

קציצות ממולאות כרובית

מצרכים:

> לכרובית:

1 כרובית

רבע כוס מיץ לימון

שמן לטיגון

> לקציצות:

1 חבילת בשר בקר טחון

חצי כוס פירורי לחם

3 ביצים

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

כף חרדל (לא חובה)

> לרוטב קציצות:

8 עגבניות קצוצות

5 כוסות מים

1 בצל גדול קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

כף אבקת חרדל(לא חובה)

כפית כמון

2 כפות פפריקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4 שיני שום קצוצות

1 קופסה רסק עגבניות

הוראות הכנה:

> מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרובית כ-5 דקות (מחשש חרקים).

> מחלקים את הכרובית לראשי כרובית קטנים ומטגנים את ראשי הכרובית במחבת עם שמן עד להזהבה של ראשי הכרובית. אחרי הזהבה מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון ומלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן עד שראשי הכרובית יהיו רכים ומסירים מהאש. טוחנים את ראשי הכרובית עד שיהיו פירורים.

> מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים כעשר דקות.

בזמן שהרוטב מתבשל מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה.

מכינים מהבשר כמו פיתות ומכניסים לתוך כל "פיתה" בשר פירורי כרובית וסוגרים את ה"פיתה" בשר לקציצה כך שהכרובית תהיה מבתוכו ולא מבחוץ.

> אחרי 10 דקות בישול של הרוטב מכניסים את קציצות הכרובית לרוטב ומערבבים. מבשלים כ 30\35 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית\קטנה עד שהבשר רך ומסירים מהאש.

בתיאבון ובהצלחה.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.