110 אלף חיסוני קורונה של חברת 'פייזר' יגיעו לישראל ביום חמישי
משלוח ראשון של 110,000 מנות חיסון לקורונה של חברת פייזר צפוי להגיע לארץ ביום חמישי. כך דווח הערב (שני) ב’כאן חדשות’.
בנתב”ג נערכים להגעה הצפויה. המועד, כך מדגישים, עלול לזוז ביממה או שתיים.
החיסונים, שיגיעו משיקגו, יובלו במטוסי בואינג 777 של יונייטד איירליינס שיעברו הסבה מיוחדת לכך.
במטוסים המובילים יותקנו פלטות קרח מיוחדות המייצרות טמפרטורה של מינוס 70 מעלות (החיסון של פייזר צריך להישמר בטמפרטורה כזו כמעט עד להזרקה, מה שמסבך את לוגיסטיות השינוע והאחזקה בישראל).
החל משבוע הבא, לשינוע צפויה להצטרף גם חברת התעופה הלאומית להטסת מטענים בישראל (ק.א.ל).
לפי הדיווח, בפגישה שנערכה במוצאי שבת, הציגו מדעני חברת פייזר לחברי ועדת חיסוני הקורונה נתונים ממחקריהם אודות כמה נסיינים קיבלו חיסון אמיתי וכמה קיבלו פלצבו.
מפגישתם עולה כי חברי הוועדה הישראלית התרשמו לטובה מהיעילות ומהבטיחות של החיסון.
ממשרד הבריאות נמסר: מנות החיסונים הראשונות של חברת פייזר צפויות להגיע בימים הקרובים לישראל. טרם ידוע היום המדויק.
נשיא המדינה ראובן ריבלין התייחס הערב להגעה הצפויה של חיסוני פייזר נגד וירוס הקורונה, וצייץ: :שמחתי לשמוע שמנות החיסונים הראשונות צפויות להגיע בימים הקרובים לישראל. אני מוכן, כמובן".
בשלב הראשון יחוסנו הרופאים ואנשי צוות במרכזים הרפואיים ואזרחים שבקבוצות סיכון.
סקר שערך מרכז התקשורת COL בשבוע שעבר, והשתתפו בו אלפים מאנ"ש, העלה כי נכון לעתה רק כ-35% ירוצו להתחסן. לעומתם 45% שהצהירו כי חוששים ולא יתחסנו בשלב הראשון. 22% טרם גיבשו דעה בנושא.
כפי שפורסם ב-COL, פרופ' אליהו סורקין, חסיד חב"ד, מנהל מחלקת קורונה וטיפול נמרץ בבית הרפואה מעייני הישועה, הביע סיפוק רב מתוצאות הניסיון של חברות פייזר ומודרנה.
"יש כאן משהו מאוד חיובי", אמר פרופ' סורקין. "ראשית כל השיטה המהפכנית של RNA, שבה משתמשים רק בחלק קטן מאוד של הווירוס, שהעלתה בתוך זמן קצר נתונים יפים כאלה. זו הפעם הראשונה שבה נוקטים את השיטה הזו. כעת זה פותח אפיקים נוספים, לא רק בנוגע לקורונה אלא גם בנוגע למחלות אחרות.
"גם באשר לתופעות לוואי, ככל שקראתי ושמעתי, לא הצביעו על תופעות חריגות. המספרים הגבוהים של האפקטיביות מעידים על הצלחה גדולה. צריך להמתין עוד מעט, כאשר יתחסנו מיליונים ויעברו כמה חודשים - אם גם אז לא יראו תופעות לוואי חריגות נבין שהחיסון הזה בסדר ואין ממה לחשוש.
"בסך הכל אני מסתכל על מה שקורה כצעד מאוד חיובי במאבק נגד הקורונה. יכול להיות שנגיע למדיניות שאנשים שבה יהיה חובה לחסן אנשים שקבוצת סיכון. אנחנו יודעים, מקרוב, מה זה לראות חולי קורונה במצב קשה. זה פשוט נורא, אין מחלה כמו זו. ואם אפשר למנוע אצל חלק את הסבל - זה דבר עצום".