חייבים לנסות: כדורי פירה ותירס, פסטה מוקפצת ועוף חמוץ מתוק
עוף חמוץ מתוק
מצרכים:
לטמפורה: (ציפוי לעוף)
> חצי כוס קמח
> חצי כוס מי סודה\מים קרים
> 1 ביצה
> מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לרוטב חמוץ מתוק:
> 2 כפות סוכר
> 2 כפות דבש
> 4 כפות רוטב סויה
> 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
> 4 כפות מים
> רבע לימון סחוט
> 1 שן שום כתושה
> 1 כפית קורנפלור.
> חבילת שניצל עוף פרוס פחות 5 שניצלים
הוראות הכנה:
1. מערבבים ביחד את כל חומרי הטמפורה בקערה עד שמקבלים תערובת ללא גושים. לוקחים את כל השניצלים, חותכים לקוביות בינוניות ומכניסים לקערה עם הטמפורה ומערבבים.
2. באמצעות מלקחיים לוקחים את קוביות השניצלים ומטגנים במחבת עם שמן שתי דקות על כל צד, עד שזה יהיה קצת קצת זהוב, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. שופכים את הרוטב למחבת\סיר שטוח ומבשלים את הרוטב כשלוש דקות. אחרי שלוש דקות מכניסים את קוביות השניצלים, מערבבים עם הרוטב טוב טוב ומבשלים כשלוש דקות נוספות ואז מסירים מהאש (אם הרוטב נוזלי מדי מומלץ להוסיף קורנפלור, אם הרוטב מוצק מדי מומלץ להוסיף מים)
עוף חמוץ מתוק
•
פסטה ביתית מוקפצת בירקות
מצרכים לפסטה:
> 2 כוסות קמח
> 2 ביצים
> קורט מלח
מצרכים לירקות מוקפצים:
> שמן לטיגון
> 1 בצל קצוץ
> 3 שיני שום כתושות
> 1 גזר חתוך לעיגולים
> 2 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
> 1 חציל חתוך לקוביות בינוניות
> 2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
> חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הפסטה במיקסר עד שיוצא בצק( אם הבצק דביק מדי מומלץ להוסיף קמח) אחרי שהבצק מוכן מעברים אותו לקערה, עוטפים אותו בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. לוקחים נייר אפייה, מפזרים עליו קמח ושמים עליו את הבצק. מרדדים את הבצק עם מערוך שיהיה דק דק וחותכים לרצועות (כמו אטריות).
3. מרתיחים מים לפסטה. אחרי שהמים רותחים מכניסים את הפסטה לסיר ומבשלים כשבע דקות. בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד שיהיה זהוב ואז מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים ארבע דקות, אחרי ארבע דקות מוסיפים את החציל והקישואים ומטגנים כדקה אחת נוספת. אחרי דקה מוסיפים את העגבניות ואת הפטרוזיליה ומערבבים הכל.
4. שהפסטה מוכנה מוסיפים אותה לירקות ומערבבים. מבשלים עד שהירקות יהיו רכים ( ממולץ לבדוק את הגזר כי הוא הכי קשה אז מתי שהוא נהיה רך זה מוכן).
פסטה ביתית מוקפצת בירקות
•
כדורי פירה ותירס
מצרכים:
> 7 תפוחי אדמה
> פחית שימורים תירס
> 3 כפות קורנפלור\ קמח
> חצי כפית מלח
> פירורי לחם
הוראות הכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מרתיחים מים בסיר ומכניסים לסיר את קוביות תפוחי האדמה וקצת מלח, ומבשלים כחצי שעה עד התפוחי אדמה רכים. מוציאים את המים כמעט עד הסוף ומרסקים את תפוחי האדמה עד שזה נהיה פירה.
2. מחכים עד שהפירה יתקרר קצת, אחרי שהוא נהיה קר מוסיפים לו את התירס, הקורנפלור\קמח והמלח ומערבבים. עושים כדורים מהפירה תירס (מומלץ להרטיב קצת את הכדורים) ומגלגלים בפירורי לחם עד שכל הכדור עטוף בפירורי לחם.
לטיגון:
מחממים הרבה שמן (שמן עמוק) במחבת ומטגנים את הכדורים עד שיהיו זהובים
לתנור:
מחממים תנור למאתיים מעלות. לוקחים תבנית של תנור ושמים עליה נייר אפייה ומשמנים את הנייר ואז שמים את כל הכדורים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כעשרים וחמש דקות ואז הופכים את הכדורים ואופים כעשר דקות נוספות עד שיהיה זהוב.
כדורי פירה ותירס